Актът приключва след броени минути, въпреки че ви се иска да продължите? Изследванията са установили, че всеки четвърти мъж еякулира прекалено рано. Това е разочароващо както за него, така и за партньорката му, защото в крайна сметка и двамата искат да се наслаждават по-пълно и възможно най-дълго на секса! Следните четири съвета ще МУ помогнат да отложи оргазма известно време.

1. Удължавайте предварителната игра

Звучи прекалено просто, за да е вярно, но действа безотказно: удължете колкото може повече предварителната игра. Например мъжът може да се погрижи за удоволствието на партньорката си и да я поглези с език. Като й подари цялото си внимание, той няма да се концентрира толкова силно върху собствената си възбуда. И когато по-късно се стигне до половия акт, двамата ще бъдат на едно и също ниво и никой няма да достигне толкова скоро до оргазъм.

2. Правете „почивки“

Може да е много приятно и за двамата, ако правят „паузи“ в любовната игра. Кратките почивки не му позволяват да еякулира прекалено бързо и освен това му дават възможност да поглези още малко партньорката си. Или пък двамата биха могли просто да се погушкат. Тези паузи забавят темпото му и отнемат напрежението.

3. Дихателна техника за повече издръжливост в леглото

Дълбокото дишане действително може да му помогне да удължи акта. Когато забележи, че оргазмът му наближава, трябва да се съсредоточи върху дишането си и да започне да диша  бавно и дълбоко. Щом извади пениса си от вагината, трябва да вдиша, а въведе ли го отново – да издиша.

4. Трениране на тазовото дъно за по-голяма устойчивост

Това не се ли отнася само за жените? Нищо подобно! Мъжете също биха могли да постигнат резултат, ако тренират своя пубококцигеален мускул (PC мускул). Той влиза в действие, когато мъжът ходи до тоалетната – поддържа вертикалното състояние на пениса и насочва струята на урината. Мускулът укрепва, ако мъжът го стяга за кратко няколко пъти на ден.  Може да започне с 5 секунди и с усвояването на упражнението да достигне 30. Най-хубавото е, че тренираният РС мускул се грижи не само за удължаването на акта, но и за по-интензивен оргазъм. Печеливша ситуация, откъдето и да се погледне.