Дали става дума за бивш приятел, с когото не сте скъсали напълно, за партньор, с когото сте разделени пространствено, или сте още във фазата на ухажване – понякога си задавате въпроса дали всъщност ТОЙ мисли за вас. Просто искате да знаете как стоят нещата в действителност, без да питате директно, разбира се. Ето кои са четирите типични признака, които ясно показват, че му липсвате.

1. Обажда ви се

Естествено, това е най-явният признак, който говори за пряка инициатива от негова страна. Обажда ли ви се често, бъдете сигурни, че мисли за вас. Дали обаче интересът му е от приятелско, романтично или сексуално естество, невинаги е толкова лесно да се разбере. Опитайте се да прецените мотива му по характера на посланията му. Дори да говори или пише за банални неща, пак може да е добър знак. Това показва, че иска да поддържа контакт с вас и без съществена причина и да ви държи в течение на всекидневието си.    

2. Уговаря си срещи

Прави активни опити да си уговори с вас среща? Ясен сигнал, че му липсвате. Дори ако отношенията ви отдавна са приключили или пък вече не сте сигурни в чувствата си, той постоянно зачеква темата за срещи? Колкото по-упорито настоява да се видите, толкова по-очевидно е, че мислите за вас не му дават мира.

3. Прави намеци

Доста по-трудно е да се разгадаят мъжете, които не са толкова офанзивни. Това може да се дължи на много причини и в най-лошия случай издава недостатъчен интерес. Но понякога мъжът мисли за вас и му липсвате, без непременно да го изразява словесно. Как обаче да разберете? Обикновено си оставате в неведение, тъй като не умеете да четете мисли. При все това в някои случаи може да се досетите и сами, защото ви се обажда в моменти и от места, които му напомнят за вас. Помни ли подробности от живота ви и изтъква ли ги в подходящи моменти? Обажда ли се именно на вас, когато не се чувства добре или е тъжен? Всички тези индиректни признаци също сочат, че не може да ви изхвърли от мислите си.

4. Следва ви в социалните медии

Когато поместите някоя снимка във Фейсбук, лайкът му е гарантиран. Винаги е сред хората, които ви следват. Може би дори пише коментари към постовете ви. Който рови в профила ви през свободното си време, със сигурност не е престанал да мисли за вас.