Ако кажем, че слингът стана много модерен в последните десетина години, със сигурност ще излъжем. Защото още нашите баби са носили своите бебета в тъкани торби, както и техните баби, а най-вероятно и бабите на бабите им.

Така че той определено не е нещо ново и революционно, а добре познатото и утвърдено не с години, а с векове, удобно средство за пренасяне на бебето от едно място на друго.

В последните години обаче слингът наистина се радва на „бум“, измествайки дори популярното „кенгуру“. Причините за този интерес определено се дължат на неговата практичност и удобство, което улеснява майката в много отношения.

Ето 4 основателни причини и вие да изберете за вашето бебе слинг.

1. В него бебето заема познатата поза на ембрион

Не си мислете, че в платнената торба бебето се чувства некомфортно. Нищо подобно!

В слинга то инстинктивно заема познатата му поза на ембрион, а платът го обгръща точно като утробата на майката.

2. Намира се максимално близо до майката

Бебето е почти прилепено за тялото на майката и може да чуе туптенето на нейното сърце, което е слушало в продължение на 9 месеца.

Освен това долавя нейния аромат - нещо, което също му действа успокояващо.

3. Намира се в естествена люлка

Може да носите бебето в слинг не само по време на разходка, но и у дома, докато приготвяте храната например. Всяко ваше движение е равносилно на нежно полюляване за бебето. И то е същото както онова полюляване от вашето ходене, докато то е било в корема ми.

Този полюшващ ритъм му действа приспивно и успокояващо. А и така то се чувства защитено.

4. Удобен е и за майката

Когато носите бебето на ръце, за да облекчите коликите или плача му, неминуемо се изморявате. А и гръбначният стълб се натоварва.

При слинга няма такава опасност. Той спестява натоварването на ръцете и гърба, освен това е удобен и за кърмене, тъй като гърдата е буквално на една педя от бебето.

Не на последно място – в повечето случаи слингът е изработен от леки платове, което не добавя допълнителна тежест.

Новите родители