Овесените ядки са любима закуска на мнозина. Но ако вашите не се получават вкусни, може би допускате някоя от следните грешки.

1. Грешните добавки

Как приготвяте овесените си ядки? Ако отговорът гласи: „Просто ги заливам с гореща вода“, нищо чудно, че вкусовите ви рецептори недоволстват. Главно две добавки се грижат за правилния им вкус: прясно мляко (растително) и сол. Млякото не само им придава кремообразна текстура, но доставя и допълнителни протеини. А щипката сол ги прави леко пикантни на вкус. Затова най-добре е да подсолите ядките още в началото.

2. Грешният съд

Грешният съд също може да е виновен, че овесените ядки не са ви вкусни. Ако ги сипете в прекалено малка купичка, няма да разгърнат истински вкуса си. По-добре изберете голяма дълбока чиния и подредете красиво в нея ядките заедно с любимите си добавки. В края на краищата очите също се хранят!

3. Грешното време

Ако заливате овесената каша с прясно мляко, правилното време за добавянето му е определящо за вкуса. Ако се стремите към кремообразен резултат, прибавяйте овесените ядки към млякото, едва след като кипне. Ако искате да запазите ядките пухкави, сипвайте ги направо в студеното мляко, преди да затоплите цялата смес.

Разнообразието се грижи за повече вкус

Още един съвет за повече удоволствие от овесените ядки: разнообразие! Ако всеки ден ги приготвяте по един и същ начин, нищо чудно, че са ви дошли до гуша! Пробвайте нови рецепти и нови добавки и така ще си осигурите разнообразна закуска. Ще видите, че овесените ядки скоро отново ще ви станат вкусни.

Източник: glomex.de