Сексът минава за най-приятното „странично занимание“ на света. Но той има и някои странични ефекти. И сред тях не е нежеланата бременност.

Никой нормален човек не би се отказал доброволно от секс. Трябва обаче да знаете, че след половия акт може да възникнат странични ефекти, някои от които доста странни!

1. Изостря се обонянието

По време на полово сношение, или по-точно при оргазъм, се отделя хормон, наречен пролактин. Той въздейства директно върху онези стволови клетки в мозъка, които отговарят за развитието на нови неврони. Това ще рече, че след секс обонянието ни е особено остро.

2. Постсексуалната депресия не е рядкост

Дори когато човек е изморен след половия акт, преобладава чувството му за щастие. Поне така е с повечето хора. Има обаче и изключения: според едно проучване, публикувано в списание „Секшуъл Медисин“, близо 46 процента от анкетираните жени страдат от постсексуална депресия. Те  изпитват меланхолия, тревожност, раздразнителност и безпокойство, като причината за тези състояния все още не е изяснена.

 3. Може да се стигне до загуба на паметта

Най-вероятно никой не би казал „не“ на страхотен секс, но ако е толкова добър, че след акта си загубим паметта? Досега е регистриран само един подобен случай, който обаче е повече от странен: след като спала с мъжа си, една американка не си спомняла изминалите 24 часа. Но няколко часа след сношението паметта й се върнала. Досега учените не са открили какво е отключило тази кратковременна загуба на памет.