Най-вероятно обяснението за любовта не е просто "съдба", пише Business Insider.

Според учените любовта и привличането се случват благодарение на комбинация от хормони, интерес и генетична предразположеност. Преглеждайки различни научни изследвания, успяхме да подберем някои от най-странните причини, поради които може да се окажете обект на нечие желание. 

1. Ако наистина си приличате. Ама съвсем

Клишето "противоположностите се привличат" е оборено от десетилетия научни проучвания, които показват точно обратното. "Партньори, които са сходни като характер, имат по-голям шанс да се чувстват близки във всекидневието", казва психологът Джан Гонзага. "Това ги кара да се разбират по-добре".

2. Ако приличате на техния родител от другия пол

Учени от университета "Сейнт Андрюс" откриха, че хората усещат привличане към партньори, които имат косата и цвета на очите на техния родител от другия пол. Същото се отнася и за възрастта - ако сте момче и майка ви е е била над 30 когато ви е родила, по-вероятно е да търсите близост с жена, която също е по-възрастна, и обратното.

3. Ако имате правилната миризма

Според изследване на Университета на Южна Калифорния, когато жените овулират, те предпочитат миризмата на тениски, носени от мъже с по-висок тестостерон. Освен това, когато са в този период, дамите предпочитат мъже с по-силна и волева челюст.

4. Ако ръцете и гърдите ви са открити

Експертите по езика на тялото твърдят, че той има по-голямо влияние в привличането, отколкото думите. Асо ръцете ви са прибрани в джобовете, а раменете са свити, това е сигнал, че нямате интерес. Ако обаче жестикулирате и имате открита стойка, това показва, че сте свободни.

5. Ако имате по-специфичен тон на гласа

Вашият глас демонстрира вашия интерес. Гласът на жената спада като тон, когато тя е привлечена от някого, а на мъжа става по-силен.