Все още няма измислена магическа формула за постигането на бърз успех и щастие в кариерата. Успехът и щастието в света на работата е нещо към което всички трябва да се стремим. Това е нещо като изграждане на вашата мечтана къща, пише блогърът Марк за marcandangel.com. Това е все едно архитектурно да начертаете план на къщата си, да проучите всички възможности, да поставите основите и да започнете да се издигате над земята. 

Има обаче много стъпки, които можете да предприемете, за да направите процеса още по-интересен, пише "Мениджър Нюз".Ето и 20 бързи съвета, които би трябвало да ви дадат нужния тласък в правилната посока:

1. Разберете, че щастието в кариерата обезателно включва да правите това, което обичате.

2. Разберете, че успехът в кариерата се засилва, когато правите това, което обичате.

3. Вложете емоцията в работата си, но не го обвързвайте с конкретен работодател.

4. Голямата заплата ви купува временен комфорт, не продължително щастие.

5. Дръжте се с шефовете си приятелски и комуникирайте с тях, но не се опитвайте да се превърнете в негов или неин най-добър приятел.

6. Имайте поне един наистина добър приятел в работата, на който можете да имате доверие.

7. Следвайте стъпките на ментора, от когото можете да се научите.

8. Бъдете експерт в дадена област. Никога не спирайте да се развивате.

9. Винаги приемайте предизвикателства, особено ако ви ги възлагат по-висшестоящи от вас.

10. Ако се чувствате нещастни не се плашете да направите рязка промяна в работата. Просто се уверете, че сте планирали промяната.

11. Когато се отнася до колегите ви…бъдете търпеливи, бъдете толерантни!

12. Когато се отнася до шефовете ви…отнасяйте се с уважение. Покажете им, че могат да разчитат на вас в трудни моменти.

13. Неизбежно ще правите грешки. Поучете се от всяка ваша грешка и никога не позволявайте страхът да ви задържа.

14. Не се въздържайте да предприемете първата стъпка във всяка ситуация. Първата стъпка винаги е най-трудната и веднъж направена, тя ще ви даде необходимия импулс за следващите стъпки, които ще бъдат по-леки.

15. Направете сам избора си за кариера. Няма основателна причина да позволите някой друг да решава вместо вас.

16. Намерете работодател, който ви осигурява потенциал за професионално развитие в компанията.

17. Работодателите имат много различни корпоративни културни модели. Имайте отворено мислене и приемете с охота корпоративната култура. Ако изпитвате силна неприязън към това може би трябва да смените работодателя.

18. Ако сте готови за повече отговорности, кажете го на шефа си. И не забравяйте винаги да изисквате обратна връзка за начина, по който се справяте със задълженията си.

19. Никога не се опитвайте да откриете топлата вода, освен ако не го изискват от вас. Най-добрият начин, за да се издигнете е да дадете нещо от себе си като добавка на успешните идеи на компанията, в която работите.

20. Дръжте се позитивно дори в моменти на стрес. Това ви прави да изглеждате уверени и, че държите нещата под контрол. Колегите ви и мениджърите ви ще го забележат.