Знаехте ли, че освен че поддържа дъха ви свеж, водата за уста има и един куп други приложения? Тя е антисептик, има антигъбични свойства и е полезна за един куп неща от всекидневието ни. От третирането на акне, до чистенето на очила и елиминирането на миризмите от нашите ходила.

В следващите редове ще ви представим 16 изненадващи приложения на водата за уста, за които вероятно не сте подозирали.

Елиминира неприятните миризми

  • Ако сте рязали лук, чесън или риба в кухнята, просто втрийте малко вода за уста в ръцете си.
  • Изсипете малко вода за уста върху кърпа и започнете да масажирате ходилата си след душ. По този начин ще ги запазите свежи за по-дълго време.
  • Кухненското кошче издава неприятни  миризми? Поставете клечки за уши или хартиени кърпи, напоени с вода за уста, в него.

Отстранява гъбичките по вашите нокти и крака

Смесете 2 равни части вода за уста и оцет. Вземете клечка за уши и я потопете в разтвора. Навлажнете памучен тампон с образувалата се смес и го нанесете върху засегната зона. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти на ден. Ако го правите редовно, до две седмици ще видите първите резултати.

Предотвратява пърхота

Антигъбичните свойства на водата за уста я прави и идеално средство за борба с пърхота. Преди да се изкъпете, смесете 1:1 вода с вода за уста. Щом измиете косата си с нормален шампоан, нанесете сместа върху главата си. Оставете я да постои поне няколко минути, след което изплакнете.

Облекчава ухапванията от комари

Поставете памучен тампон, напоен във вода за уста, върху засегнатата зона. Това ще облекчи както сърбежа, така и подуването.

Тонизира кожата на лицето

Водата за уста премахва както излишния грим, така и мръсотиите по кожата ви. Същевременно тя е и отлично средство за борба с акнето. Изсипете малко вода за уста върху памучен тампон и го нанесете върху лицето, но не прилагайте този метод, ако имате чувствителна кожа.