От време на време всеки един от нас трябва да разрешава някакви конфликти. Някои от тях се случват на работното място, докато други засягат любовния живот. Конфликтът е нормална част от всяка една социална среда. По-добре обаче да знаете как да разрешите проблема.

Ето защо ви предлагаме няколко полезни фрази, които ще ви помогнат да излезете от всеки конфликт по възможно най-добрия начин.

15. Да си починем, да премислим нещата и да вземем решение

Понякога, за да спрем дадена разправия, е нужно просто да натиснем бутона „пауза“. Починете си за 5 секунди и се опитайте да си спомните защо въобще сте започнали да се карате. Може би не е имало причина, просто и двамата сте били в лошо настроение. Ако нещата седят по този начин, поемете дълбоко въздух и аргументът ще умре по естествен път.

14. Разбирам защо си разстроен/а…

Ако вашият събеседник прибягва до емоции, вместо до аргументи, заемете неговата страна. Това няма да разреши конфликта, но ще направи разговора много по-конструктивен.

13. Хайде да разрешим проблема заедно!

Не забравяйте, че тази фраза може да спаси вашата връзка, единствено ако можете да изслушвате и приемете нечие чуждо мнение. Това показва, че ви е грижа за другия и че сте готови да научите повече за причините, поради които се държи по този начин.

12. Красив/а си, когато си ядосан/а!

Комплимент, дори по време на кавга, може да постигне много. Освен това след като ви кажат нещо приятно, тялото ви отделя хормона на щастието. Крайният резултат – опонентът ви се усмихва и конфликтът е разрешен.

11. Трябва да спрем да се караме

Простичка, но ефективна фраза. Ако смятате, че конфликтът е отишъл твърде далеч, най-добре спрете на мига. Няма причина да продължавате спора кой е прав и кой крив. Когато става дума за връзки, няма нещо такова като „победител“.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.