Пътуванията често са свързани с голяма организация, особено когато ги правим семейно или с група приятели. Това понякога може да бъде много изтощаващо. Освен дългата предварителна подготовка и уговорки с различни хора, съобразяване с графици, вкусове и предпочитания, самото пътуване може да е напрегнато, поради различните интереси на всички. 

Затова може би понякога би било чудесно да пътуваме съвсем сами. Вярно, когато сме в група разчитаме един на друг, помагаме си, но пък при соло пътуването сами определяме маршрута, графика и забавленията си. Сами задаваме ритъма на нашето пътешествие, сами избираме посоката, сами решаваме дори кога да станем сутрин и дали да подминем световноизвестните музеи и да се шмугнем на посоки в някоя идилична тиха уличка, или пък да прекараме цял ден необезпокоявани пред любима картина. Изборът е само наш.

Редакторите на сайта за туризъм и пътешествия Travel + Leisure са подготвили в тази връзка 14 дестинации, подходящи за самотни пътешественици. Всички тези места са в познатата ни Европа и не бихме имали каквито и да е затруднения при нашето индивидуално пътуване.

Вижте кои градове са най-подходящи за соло туризъм в тази фотогалерия на Мениджър Нюз.