Почтеността е важна (особено за онези, които не са особено „запознати“ с нея). Нямате представа дори колко.

Почтеността се характеризира с изключителна честност и силни морални принципи. При всякакви условия и обстоятелства. По всяко време.

За съжаление, истински почтените хора не се срещат толкова често, колкото би ни се искало. Можем с часове да спорим по темите "защо" и "как един порядъчен човек може да оцелее в съвременния свят", но реалността е, че те са наистина малко.

Въпреки това в нашия луд свят тази рядка порода хора все още не е изчезнала напълно. И тя се отличава със следните 13 черти.

1. Ценят и уважават времето на другите хора

Достойните хора ценят собственото си време. Съответно – не губят и вашето собствено. Осъзнават, че имате куп неща на главата си и никога няма да си позволят да ви занимават с глупости. Ако им отделите от времето си, ще ви бъдат изключително благодарни и ще го покажат.

2. Не си приписват всички заслуги

Никога в живота си няма да си припишат заслуги за нещо, което не са направили. Дори да е било 100 пъти добро за кариерата им. И винаги оценяват това, което правят другите хора, винаги го подчертават.

Ако например помогнете дори на малко порядъчен човек в подготовката на някакъв проект, той непременно ще спомене името ви и ще ви благодари. Дори приносът ви да е бил минимален.

3. Те са автентични

Винаги показват истинската си същност. В тях няма и капчица фалшивост.

4. Винаги са честни

Те никога не лъжат, защото не изпитват нужда от това. Защо да мамят? За тях е важно да преследват целите си честно. Това е основният им принцип.

5. Никога не се възползват от другите

Просто не са от този тип хора. Обичат да помага на другите да станат по-силни и да постигнат целта си. Никога не бягат от подобна отговорност.

6. Не водят бурни спорове, не стигат до кавги

Или ще общуват с вас учтиво и любезно, или изобщо няма да говорят. Никога няма да ги въвлечете в безсмислен спор. Това е признак на истинско уважение, нали?