Известният блогър Кариса Ансел е автор на този списък с житейски съвети, които могат да помогнат на всяка майка да отгледа щастлива и уверена дъщеря. Публикацията печели голяма популярност в интернет и можем да видим защо. 

***

Да отгледаш момиче е трудна работа, да. Отглеждането на деца като цяло със сигурност не е леко, но аз имам само дъщеря, така че за мен става дума аз отглеждане на момичета. Тя е на осем, така че от известно време се занимавам с родителство и я подготвям за навлизането в пубертета и юношеските години. 

Това може да е плашещо, защото като родители ние искаме да предпазим децата си от всичко, но реалността е, че това, което можем да направим, не е много. Събрах 12 неща, които мисля, че една майка трябва да знае, когато отглежда дъщеря. 

1. Вашите гримове стават и нейни

Моята дъщеря страшно много обича да се преобразява с гримовете. С времето ще трябва да се научим да слагаме по-малко, но засега е просто забавление.

2. Да ѝ обясните за цикъла може да е наистина неудобно и некомфортно, но много важно

Аз искам тя да е подготвена за това, което ѝ предстои. Моя грижа е да говоря открито за своето тяло и това, което предстои да се промени в нейното тяло. Тя трябва да се чувства комфортно да говори с някого за това и този някой трябва да съм аз. 

3. Светът ще се опита да ги накара да пораснат твърде бързо

И е ваша работа да им помогнете да си останат момиченца за колкото по-дълго време е възможно. (Ето защо въпреки че тя мрази, не можем да излизаме гримирани, дрехите са подходящи за възрастта и нямаме мобилен телефон. Моя работа е да поставям граници)

4. Окуражавайте и подкрепяйте връзката между тях и бащите им

Те се нуждаят от вас като майка изключително много, но те имат нужда да знаят, че има един мъж, които истински ги обича, за да не се повлекат по момче, което се прави, че ги обича.

5. Научете ги колко е важно да спестяваш

За да се надяваме, че никага няма да се налага да зависят от никого финансово.

6. Внимавайте как говорите за тялото си пред тях

Вие сте техният пример за това как жените трябва да третират тялото си. Говорете ласкаво за себе си пред тях. Опитвам се да намаля шегите и отрицателните забележки, свързани с теглото, доколкото мога пред дъщеря ми. На осем тя вече е наясно с различните размери, проблемите и тревогите, свързани с килограмите. Уверявам я, че нейното тяло е точно каквото трябва да бъде.

7. Защитавайте ги, но ги научете и да се защитават сами

Светът се нуждае от повече силни жени. Дъщеря ми знае, че аз винаги ще застана зад нея, но тя трябва да направи поне няколко опита да се справи с проблема, преди аз да се намеся.

8. Правете комплименти на дъщеря си за неща, които са различни от красотата и външния вид

Тя трябва да знае, че трябва да цени себе си за много неща, които са различни от красотата. Кажете и, че умна, или забавна, или добра. Неща, които не увяхват с времето.