С течение на годините всички мислим за грешките, които сме направили и често ни се ще да можехме да върнем времето назад. Колко ли глупости не сме правили като млади?

Успешният автор и бизнесмен Ник Хари, който наскоро постави важен въпрос: какъв съвет бихме дали на себе си, преди да навършим 30, ако можехме да се върнем назад във времето? Съветите, които той предлага веротно биха били от полза на всеки, независимо от възрастта, пише Bright Side.

1. Пътувайте

Все още имате много малко отговорности, затова тръгвайте и пътувайте. Когато станете на 30, ще започнете да пътувате малко по-различно, да харчите може би малко повече, да правите малко по-скъпи неща, да ядете на малко по-добри места. Затова поработете година и спестете достатъчно, за да преживеете света откъм евтината страна.
Как ще знаете какво искате да правите, когато не знаете какво има за правене по света?

Пътувайте до трудни места.

Пътувайте, за да учите.

Пътувайте на места, които ще поставят под въпрос това, което мислите, че искате да бъдете.

2. Изграждайте неща

Не прекарвайте твърде много време, работейки върху чуждите мечти и по чуждите срещи. Прекарвайте време, в което да разберете каква е вашата гледна точка за света (виж точка 1) и накъде искате да насочите собствения си живот.

Заседанията са местата, където идеите умират.

Ако работите корпоративна работа, което ви се иска да напуснете, направете го. Напуснете.

Ако още нямате корпоративна работа, вижте точка 5.

3. Четете

Четете всеки ден. Четете всичко, което можете. Не четете просто за нещата, които познавате. Четете за хора. Четете хората.

4. Спрете да гледате телевизия

Още сега. Спрете. Това не ви помага да станете по-добри в нищо.

5. Кариера

Не започвайте тази корпоративна работа. Просто не го правете (виж точка 2).