11 правила, които ще ви мотивират да ходите на фитнес

24 януари 2018 г., 14:40
1932

Илюстрация: Shutterstock

Искате да тръгнете на фитнес, но отлагате постоянно? Преди колко седмици мислехте да започнете?

Ако ви трябва малко мотивация, то тези 11 правила, подбрани от BrightSide, със сигурност ще ви помогнат.

Не мислете за началото

Не се срамувайте – не всеки се е родил с перфектно тяло. Хората във фитнеса не се взират в огледалата, за да оглеждат новодошлите и да им се присмиват, а за да следят дали изпълняват упражненията правилно.

Престорете се, че е игра

Опитайте се да се заиграете с тази концепция. Вземете календар и отбележете всеки ден, в който сте били на фитнес, с червен хикс. Целта ви е следната – да направите колкото се може по-дълга и непрекъсната верига от кръстчета.

Купете си готини спортни дрехи

Според някои изследователи червените спортни дрехи увеличават шансовете за успех.

Намерете фитнес, който е близо до дома ви

Това ще ви помогне да избегнете оправдания от типа „Навън времето е лошо“, „Нямаше транспорт“ и „Ще отида някой друг ден“.

Създайте атмосфера

Пуснете си любимата музика. Това ще ви зареди с положителни емоции. Тренировката в добро настроение вече е 50 процента от успеха ви.

Вземете си 3-месечна карта за фитнеса

Един малък трик, който ще провокира алчността ви. Ако вече сте дали пари за фитнеса, това ще ви направи допълнително мотивирани. Не взимайте обаче годишна карта – започнете с малка крачка и един ден ще стигнете до върха.

Направете си план

Планирайте посещенията в залата и опишете какво, кога и как ще го правите. Това ще ви помогне да организирате бъдещите си тренировки и да освободите от объркване, когато отидете в залата за първи път.

Приготвяйте си раничката за фитнес предварително

Това е страхотен трик, с който ще избегнете оправдания от типа на „Не, нямам време!“.

Наемете личен треньор

Добрият треньор е „магическа сила“, който няма да ви позволи да си почивате по време на тренировка. С помощта на професионален треньор можете да постигнете наистина добри резултати.

В края на месеца се поглезете с нещо хубаво

Направете си подарък, голям или малък. Заслужавате го!

Черешката на върха – влюбвате се!

Можете отново да се влюбите в съпругата си или съпруга си. Може би това ще бъде възходът на вашите отношения. Без съмнение любовта е най-добрата мотивация.

Ключови думи:
Коментари