Да ме прощавате, ама вече не ми се струва полезно човек да си затваря очите за просташкото поведение. Не за друго, а защото простаците заплашват да ни погълнат. Те превземат все повече пространства, откриват себеподобни, бият се в гърдите, че са най, агресивни са и трупат самочувствие.

Ето кои са отличителните белези на простака:

1. Говори високо.

Важно е всички да го чуват. Да се знае, че доминира. Речникът му е вулгарен, цеден, но за сметка на това децибелите кънтят.

2. Не търпи критика.

Простакът не обича да му се казва как се правят нещата. Той знае всичко. Не приема критика, не търпи забележки. Ще ви отвърне с ежене, размахване на пръст и в най-добрия случай - вербална агресия.

3. Агресивен е.

Простакът е винаги мачо. Смята, че нещата се разрешават с мускули. Ако не се разрешат с мускули, ще се разрешат с много мускули. Той обича да сплашва и да всява "респект", както го разбира той.

4. Смята, че всички са му длъжни.

Постоянно и навсякъде. В заведението трябва да бъде обслужен първи. Говори на "ти" на сервитьорката и пуска тъпи сексистки шеги. На шосето трябва да бъде пуснат със или без предимство. В киносалона трябва да заеме най-хубавите места и да говори по телефона, за да пречи на останалите и все пак да показва кой е шефът.

5. Парадира с парите си.

Много е важно да държи в задния джоб пачка пари, захваната с щипка. Независимо дали това са всичките му пари, или малка част от милионите, важно е преди да извади банкнотата от 10 лева, да се прехвърлят през пръстите всички стотачки.