За да разберете колко невероятни са бебетата, е нужно само да ги погледнете. Малките човечета са наистина фантастични същества. Ето някои факти, които потвърждават това.

Бебетата не плачат

Какво? Не е ли основното нещо, което правят? Не.

Бебетата врещят и пищят, но чисто и просто не плачат. Слъзните им канали са затворени и не отделят сълзи.

Плуват съвършено под вода

Това е известно като рефлекс за гмуркане. Изчезва, когато бебетата са на около 6 месеца. Когато детето се потопи във водата, то естествено задържа дъха си и започва да плува с крачета и ръчички.

Преглъщат и дишат едновременно

При кърмачетата фаринксът е разположен по-високо в сравнение с възрастните. Когато бебетата преглъщат, входът на дихателния им тракт не е блокиран от епиглотиса. Това им позволява да дишат лесно при преглъщане.

Ако е нужно, могат да кихат без прекъсване

Назалните проходи при новородените са много по-тесни, отколкото при възрастните. Следователно те трябва да се почистват по-често. Тъй като бебето не може да си издуха носа, трябва да разчита на рефлексите. Затова то може да киха, без да спира, докато носът му се прочисти от дразнителите.

Спят дълбоко

Много хора мислят, че когато новороденото спи, те трябва да вървят на пръсти и да шепнат.

Младите родители обикновено са доста изненадани, когато виждат как детето им спи невъзмутимо под звуците на силна музика или съседски ремонт.