Настана време на ограничения – имаме по-малко възможности, пари, пространство – в истинския смисъл.

Можем обаче да използваме разумно този период на ограничения.

Ето няколко идеи.

1. Помислете от какво може да се направят икономии. От една страна, по време на карантина изразходваме по-малко пари (защото по-рядко излизаме от къщи) От друга страна обаче често правим и импулсивни покупки. Погледнете какво има в кошницата след пазар и помислете – дали примерно скъпите сладки, не бихте могли да замените с домашно приготвени.

2. С малки крачки напред. Не си поставяйте амбициозни задачи по време на карантината – да научите 2 чужди езика, да отслабнете с 5 кг, да пребоядисате къщата. Планирайте прости и полезни неща – сутрин да направите 15-20 минути гимнастика, а вечер преди сън да почетете поне 15 минути. Важно е не колко време ще отделите, а да се случва редовно.

3. Четете повече. Всъщност добрата книга е не само развлечение, но и образование, и утеха. Много библиотеки онлайн по време на пандемията са с безплатен достъп. Възползвайте се.

4. Пробвайте творческите си заложби. Имате време за експерименти. Пробвайте с това, което ви влече – да рисувате, да пеете, да танцувате под звуците на любима музика или пък с децата да изпечете някакви невероятни сладки и да ги украсите. Всичко, което излиза от рамките на рутинното, може да повиши настроението ви.