След раздяла обикновено човек се чувства съкрушен. Започва да се обвинява, да съжалява за минали събития, да премисля и да се измъчва от съмнения. Истината е, че една или друга постъпка трудно биха отблъснали човека, ако е любовта на живота ви. Понякога е по-добре да се разделите, отколкото да позволите някой да ви проваля живота. Ето някои сигурни признаци, че връзката, която имате, ви тегли надолу.

1. Личностно развитие

Когато имате здрава и хубава романтична връзка, сякаш се намирате под щастлива звезда и всичко ви върви – сприятелявате се с нови хора, намирате си по-добра работа, израствате в уменията си. Възможно е дори да ви споходи желание да се запишете на курс по рисуване или да ви се прииска да научите нов език. Половинката ви би се гордяла с вас и би ви подкрепяла безусловно.

В токсичната любовна връзка обаче човек се задушава. Чувства се ограничен и притиснат, нищо не му върви, навсякъде среща разочарования.

2. Отношението към партньора ви

Едно от основните правила за здрава връзка е да приемате партньора си такъв, какъвто е – с качествата и недостатъците му. Разбира се, добре е взаимно да си влияете положително и да се променяте, но не и единият да настоява другият да се промени.

Онзи, който истински ви обича, ще ви подкрепя такива, каквито сте, и ще се радва, когато сте щастливи.

3. Уважение

Ако проявявате взаимно уважение, значи всичко е наред. Важно е да уважавате не само личностните качества на партньора си и съответно изборите, които прави, но също така професията му, както и личното му пространство.

4. Доверие

Доверието е най-градивният фактор в една връзка. Ако си нямате доверие, рано или късно няма да имате и любовта си. Здравословната ревност от време на време е едно, но патологичното подозрение може да отрови всяка връзка.

5. Емоции

Не е нормално да се притеснявате в присъствието на партньора си. От каквото и да било. Всъщност това е единственият човек, от когото не би трябвало да се притеснявате изобщо и който да ви е виждал във всякакво състояние и пак да ви обича. Ако с даден човек се чувствате на седмото небе един ден, а на следващия се скарвате така, че ви се приисква да се разделите, нещо не е наред.