Винаги съм искала да бъда силна жена, която може да отстоява себе си и да изхвърли неверния мъж през вратата. Но после простих на бившия си, когато ми изневери. Този опит ме научи на много и макар и да не съветвам всички непременно да направят същото, искам да споделя за какво трябва да сте подготвени, когато приемате изневеряващия обратно.

1. Нещата никога повече няма да бъдат същите.

Връзката ви никога няма да бъде същата, каквато е била преди изневярата. Всички взаимоотношения по принцип се променят с течение на времето. Така че няма нужда да се опитвате да върнете нещата и към начина, по който са били преди.

2. Не позволявайте на изневярата да ви определя.

Човекът ви е изневерил, направил е грешка и е искал да бъде с вас. Вие не сте направили нищо лошо, това не е ваша вина. Сериозно! Спрете да мислите, че това има нещо общо с вас. Да, наранени сте, но не трябва да позволявате на това да взима контрол над вас.

3. Това няма нищо общо с вас.

Запомнете това. Вашият партньор го е направил, предал ви е, вие не сте били там, нямате никакво участие в това.

4. Хората са само хора и допускат грешки.

Разбира се, изневярата не е нормална. Трябва да приемете, че той/тя е само човек, но също така не трябва да допускате подобна постъпка отново.

5. Ще го преодолеете. Рано или късно.

Колкото повече време минава, през което всичко е наред, толкова повече ще можете да му/й се доверите отново. Научих това от собствения си опит: минаваха седмици или дори месеци, преди да си спомня, че някога ни се е случвало подобно нещо.

6. Но никога не го забравяте истински.

В моменти на слабост си спомнях как веднъж той реши да преспи с друга. Понякога дори започваха караници заради това. Белегът от изневярата не се лекува. Можете да простите на изневеряващия, но едва ли ще забравите това, което е направил.

7. Това ще ви даде увереност.

Спомням си онова чувство, когато ми изневери, опита с друга, но пак се върна при мен. Той всячески се опитваше да спечели отново доверието ми, за да се отворя отново за него. Има нещо в това.

8. Винаги ще се притеснявате, че той ще го направи отново.

Този страх остава с вас завинаги и може да започне да ви изяжда.

9. Той ви освобождава.

След като той ми изневери, се почувствах по-свободна: сякаш нямаше нищо, което да мога да объркам толкова много, че да го надмина. Престанах да се притеснявам, че не съм съвършена, и започнах просто да бъда себе си.

10. Връзките могат да преживеят изневярата и да станат още по-добри.

Възхищавам се на всеки, който е преживял изневяра и е успял да запази връзката си жива. Всеки, който е избрал прошката и е успял да положи усилия. Това не е лесно да се направи. Но ако знаете за какво го правите, всичко е възможно.

Източник: cluber.com.ua