Най-продуктивните хора имат определени навици в ежедневието си, които подхранват успеха им, пише Мениджър Нюз. Те знаят, че успехът им започва и свършва с психическото и физическото здраве, което почти изцяло зависи от навиците им преди лягане.

Ето 10 неща, които успешните и суперпродуктивни хора правят. Така те достигат топ 20 на най-добре печелещите хора в нашето общество:

1. Правят равносметка на деня си

Стийв Джобс беше силен привърженик на идеята животът да се живее истински всеки ден. Той чудесно го обясни, когато каза: „За мен няма значение да бъда най-богатият човек в гробищата. Да си лягам вечер, знаейки, че сме направили нещо прекрасно - ето това има значение за мен.“

Всички успели и богати хора преди да легнат да спят, мислят дали това, което правят има значение. В края на всеки един ден, те мислят дали положително са допринесли нещо за света и дали постигнатите цели са част от цялостната им представа за успех. По този начин планират как да следят прогреса си и си отбелязват как във всичко да дават най-доброто от себе си.

Така че, днес, преди да заспите, прегледайте деня си, защото това ще ви накара да си изясните какво искате и да ви мотивира да действате по целите си.

2. Записват мислите си

Носителката на „Еми“ и телевизионна водеща, Елън Дедженеръс, записвала мислите, чувствата и емоциите си, когато била по-млада: „Писането е пречистващо преживяване, защото чрез него изливате всичко и показвате най-доброто от себе си.“

Суперпродуктивните и успешни хора си записват мислите, усещанията, чувствата и емоциите. Опитват се да анализират кога и защо нещо се е получило добре или не. Пишат, за да подобрят уменията си за мислене и комуникиране, и така да бъдат по-добри лидери. Така че, като пропишете, може мисленето ви да стане по-остро, умът да се избистри, негативната самокритика да утихне и да забелязвате само най-преобладаващите емоции през деня . Писането в дневник може да ви разкрие нещо за вас или живота ви, на което досега не сте обръщали внимание.

Хора като Теодор Рузвелт, Томас Джеферсън, Чарлз Дарвин, Бенджамин Франклин, Андрю Карнеги, Ралф Уолдо Емерсън и Уинстън Чърчил са си водели дневник. Защо и вие не опитате?

3. Заравят се в книги

Ето ви доказателство, че четящите хора са чудесни лидери. Милиардерът на Microsoft, Бил Гейтс, е страстен читател. Всяка вечер преди да заспи, прекарва един час, четейки книги на най-различни теми.

Много успешни хора по света са книжни плъхове. Четат поне по 10-20 минути преди да си легнат и се учат от това, за което говорят другите. Трупат знанията за това как да бъдат добре подготвени да управляват и мотивират екипа си и как да построят бизнеси за милиони долари.

Друга голяма полза от четенето всяка вечер е, че то подобрява умственото ви здраве в дългосрочен план.

4. Поставят си приоритети за следващата сутрин

Когато толкова много неща ви се случват ежедневно, е много лесно да забравите какво се опитвате да постигнете. Ето защо, преди да легнат, продуктивните хора си преглеждат графика и планират следващия ден.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.