Чувствате ли се постоянно изтощени, без да знаете защо? Причината се крие в това, че поддържаме някои лоши навици, които изсмукват енергията ни, но просто не знаем как да ги спрем.

За щастие, решението е много простичко. Нужно е само воля.

В следващите редове ще ви представим 10 навика, които крадат от енергията ви и какво според Далай Лама бихте могли да направите по въпроса.

Спазвайте обещанията си

Не правете обещания, които не можете да спазите. В желанието си да сте мили, вие в края на краищата ще унищожите доброто си име. Затова ако направите обещание, придържайте се към него.

Стойте настрана от токсичните хора

Много пъти, когато човек иска да помогне на някого, получава само купища оплаквания и отрицателна енергия. Обградете се с положително настроени хора и избягвайте онези, които ви изтощават.

Плащайте сметките си навреме

„Не дължа никому нищо“ трябва да е основното ви мото. Винаги плащайте дълговете си навреме. Отнасяйте се с другите така, както бихте искали те да се отнасят с вас.

Научете се да прощавате

Ако изберем да живеем с обидата, избираме да страдаме. Вместо да се тровите с омраза, изберете да простите и да продължите, независимо дали някой заслужава прошката ви. Направете го, за да дадете мир на себе си. Ще усетите какво бреме ще падне от гърдите ви.

Правете по-често онова, което обичате

Понякога трябва да правим неща, които не обичаме, но, когато е възможно делегирайте задачите, които не обичате и се концентрирайте върху това, по което сте запалени.