Четенето на приказки за лека нощ е може би един от най-щастливите моменти между родител и дете. Това е възможност да направите крачка заедно към вълнуващия свят на чудеса и магия, а също и да насърчите страст към литературата в ранна детска възраст.

Представяме ви 10 книги, които със сигурност ще се харесат на децата, а и ще позволят на родителите да се върнат в детството си за известно време!

Тове Янсон, Поредицата Мумините

Историите за Мумините остават за цял живот. Колкото по-рано детето срещне този фантастичен, мъдър и уютен свят, толкова по-лесно ще му бъде да се завръща към него. Вашето дете ще расте и ще се учи от мумините, които никога не са твърде глупави или твърде наивни.

Алан Александър Милн, Мечо Пух

Алън Александър Милн написва историята за плюшеното мече за сина си Кристофър Робин и едва ли си е представял, че един ден книгата ще бъде известна в целия свят. Въпреки че са изминали около 100 години от създаването ѝ, тази история никога няма да остарее. И деца и възрастни я обичат.

Дж. М. Бари, Питър Пан

Тази книга има една наистина невероятна характеристика; ще се радвате да четете историята на детето си, но и двамата ще виждате абсолютно различни неща. Детето ще се радва да чуе тази прекрасна история за невероятни приключения. А на възрастните тя ще отвори очите. Как стана така, че забравихме как да летим? И възможно ли е да се чувстваме толкова свободни, както когато бяхме деца?

Астрид Линдгрен, Пипи Дългото чорапче

Всички хора от 6 до 86 години обожават тази книга! Тя е пълна с невъобразими  пакости, които ще ви накарат от сърце да се възхищавате на главната героиня. Историята съчетава перфектно оптимизъм и радост и  със сигурност ще достави голямо удоволствие на детето ви.

Ханс Кристиан Андерсен, Приказки

Трудно е да си представим детството без класики като "Палечка", "Грозното патенце", "Снежната кралица" и други невероятно приказки от този датски писател. Това е специален свят, където чудеса и реалност са естествено преплетени, че е почти невъзможно да ги разграничим. Не без причина, любовта към приказките Андерсен е просъществувала през вековете.