Всеки прави грешки и понякога постъпва лошо с добри хора. Нормално е да правите грешки, но не е нормално да не се учите от тях, защото в една връзка човек трябва да расте и да се развива.

Без провали никога няма да достигнете пълния си потенциал. Само помислете, как някога ще опознаете себе си и своите граници, ако не правите грешки?

Зрелостта идва при човек не с възрастта, а с опита и няма значение на колко години е: 20, 40 или дори 60. Така че, скъпи дами, ако се чудите какви грешки трябва да избягвате да повтаряте, съставихме списък, който ще ви помогне.

1. Не чакайте обаждане или съобщение

Не чакайте. Това е най-голямата грешка в живота на човек. Ако искате да говорите с някого, просто му изпратете съобщение или му се обадете. И престанете да общувате с тези, които не могат да отделят няколко секунди от времето си, за да ви отговорят с SMS или да ви се обадят. Като силна и зряла жена не искате да сте с някой, който не ви желае, нали?

Не е нужно да преследвате вниманието на хората! Просто ги заменете с тези, които го заслужават. Връзките трябва да бъдат двупосочна улица. И вие, като силна жена, трябва да поставяте на първо място само тези, в чийто списък с приоритети присъствате и вие. Но първо трябва да поставите себе си на първо място.

2. Не му прощавайте

Това е най-сложното. Като зряла жена не бива да се карате за дребни неща, но не му позволявайте да ви приема за даденост. Не е страшно, ако е уморен и не е измил чиниите, но не му прощавайте нищо, ако за пореден път не сте получили подаръка за рождения си ден. Как може един мъж да ви обича, ако не е в състояние да ви накара да се почувствате специални в най-важния от дните ви?

Казват, че подаръците подобряват и укрепват взаимоотношенията. И това съвсем не означава скъпи неща. Няма значение дали е диамант или роза, важното е да ви накара да се чувствате специална и щастлива.

И не забравяйте да направите същото и за него. Мъдрата и зряла жена знае как да накара един мъж да се чувства обичан и желан.

3. Рационален подход

Обичаме да глезим хората, които обичаме. Нещата, които ги правят щастливи, дават щастие и на нас самите. Но това не означава, че трябва да искате само материални блага от вашия мъж.

Идеята е, че когато мислите за любовта си, започвате да я възприемате като приказка. Вашата приказна история може да се развива навсякъде, независимо дали става дума за замък, или за бедняшки квартал. Именно любовта и грижата са тези, които карат зрялата жена да се наслаждава на живота.

Оценявайте богатството си от гледна точка на любовта и подкрепата на вашия мъж, а не на количеството пари в портфейла или банковата му сметка.

4. Говорете за себе си и своите предпочитания

Като зряла жена трябва да внимавате с думите и изразяването на емоциите си. Искате ли да досаждате на партньора си с постоянно мъмрене и критикуване? Или предпочитате да сте тази, която винаги прави компромиси? Разбира се, нито едното, нито другото.

За да избегнете тези сценарии, не вбесявайте мъжа с мрънкането и оплакванията си. Но имате право да се изказвате и също така трябва да му кажете за своите предпочитания, неудовлетвореност и ниво на комфорт във връзката.

Ако не ви харесва скоростта, с която той шофира, не мълчете. Кажете му, че не обичате да гледате страшни филми и научна фантастика. Говорете за себе си и своите желания, защото хората понякога са склонни да пренебрегват нещата само защото не им пука. И ако не започнете да се застъпвате за себе си, кой ще го направи вместо вас?

5. Не ревнувайте

В действителност жените са склонни да ревнуват много повече от мъжете във връзките си. Здравословната ревност е напълно нормално чувство, защото в края на краищата вие обичате партньора си. Но прекаляването винаги е лошо, а когато става дума за ревност, с чувствата си просто задушавате любимия си.

Като зряла и мъдра жена няма да проверявате историята на обажданията и съобщенията му, няма да ревнувате от разговорите му с колеги от противоположния пол. Вие сте специални и затова сте заедно. Не забравяйте своята стойност и важност. Не позволявайте на ревността да отрови връзката ви.