Да си интелигентен не означава да познаваш из основи всички творци на Ренесанса. Интелигентните хора са умни и активни, жадни за още знания. Същевременно те уважават себе си и околните. Знаят, че всяка успешна история е основана на действия, а всяко действие е родено от мисъл. Затова думите, които си казваме, са много важни, пише BrightSide.

Ако никой не иска да го направи, значи ще го направя аз.

Най-лесният начин да се откриете от другите е да направите нещо, което те смятат за прекалено трудно – по този начин ще натрупате ценни знания.

Това не беше толкова зле.

С всяка загуба имате шанса да научите нещо ново и да превъзмогнете трудностите. Проблемите са неизбежни. Затова ги разрешавайте.

Не мога да свърша всичко днес, но поне ще започна.

Нашите планове не струват нищо, ако ги отлагаме във времето. Ако обаче направим една малка стъпка днес, ще бъде по-лесно да продължим утре.

По-малко думи, повече действие.

Хората, които говорят прекалено много за постиженията си, се самозаблуждават. Те си мислят, че именно това са нещата, които ги открояват от всички останали. По-добре е обаче да вършите нещата, без да вдигате много шум около себе си.

Мнението на непознатите не трябва да ме притеснява.

Животът е ваш, вие избирате по кой път да поемете. Можете да се вслушвате в съветите на близките си, но не трябва да го правите постоянно.