Какво по-хубаво от щастлива и пълноценна връзка? Понякога обаче човек се заблуждава, че нещата са наред, когато всъщност не са. За съжаление, лошите навици могат да се окажат особено услужливи в съсипването на любовните ни отношения с партньора. Ето как:

1. Да критикувате себе си постоянно.

Как очаквате някой друг да ви харесва, ако постоянно изтъквате недостатъците си? Представете си, че пробвате нова рокля с гаджето си и му изтърсвате: „Леле, виж ме на какво приличам! Как изобщо ме понасяш?!“ По този начин вие му внушавате подсъзнателно, че наистина изглеждате зле и че може да си намери някоя доста по-хубава. Затова облечете новата си рокля, завъртете се кокетно пред него и с усмивка го попитате: „Е, как е, харесвам ли ти?“ Най-вероятно ще ви вземе в обятията си и ще ви целуне.

2. Да съдите постоянно всички около себе си.

Когато единият от партньорите в една връзка е постоянно сърдит, недоволен, начумерен, кисел и прочие, то нещата няма как да вървят. Рано или късно този негативизъм ще започне да се отразява не само на другия, но и на връзката ви като цяло. Затова се старайте да откривате по нещо положително във всяка ситуация. Повярвайте ни, то съществува.

3. Да се опитвате да бъдете идеалната половинка.

На колко години трябва да станете, за да се убедите, че идеални хора няма? Ако половинката спонтанно ви предложи да излезете на романтична вечеря, не отказвайте под предлог, че не сте пуснали пералнята, не сте изчистили и утре трябва да ставате рано – прегърнете романтиката и й се отдайте. Ще видите колко освежаващо ще се отрази и на двама ви.

4. Да не приемате чуждо мнение.

Обикновено този навик го имат хората, които дълго време са били сами, защото не са свикнали да се съобразяват с чуждо мнение за домакинството, работата или живота като цяло. За да бъде една връзка балансирана и хармонична, и двамата партньори трябва да се вслушват един в друг и да намерят златната среда между собственото мнение и това на тяхната половинка.