Важно е да направите някого щастлив и е важно да започнете от себе си. Щастието не е нещо, което можете да отложите за бъдещето, а нещо, което създавате в настоящето.

1. Оценявайте това, което имате.

 Ако вместо парите си, брояхме всичко, с които ни е благословила съдбата, щяхме да бъдем много по-богати. Щастието е тук, ако го искате. Трябва само да видите, че е скрито деликатно между секундите на живота ви.  Ако не поспрете за  минута, за да му обърнете внимание, може да го пропуснете.

2. Обърнете внимание на нещата, които са наистина важни.

Простият факт, че сте тук, живи, на тази планета, е чудо и не трябва да прекарвате времето, което имате, в това да бъдете вечно заети и нещастни. Всеки момент, който имате на разположение, е дар, затова спрете да се фокусирате върху неприятните неща и прекарвайте моментите си в неща, които наистина са ви на сърцето.

3. Определете смисъла на живота за себе си и го осъществете

Какъв е смисълът на живота? Какъвто вие искате да бъде. Не се страхувайте от провал, страхувайте се от посредствения живот, до който водят липса на усилия и посвещение. Много хора ще кажат „Не можеш!”. Това, което се иска от вас е просто да се обърнете и да отвърнете: „Само гледай!”

4. Приемайте предизвикателствата на живота

Може да мислите, че да направите обратен завой в живота е загуба на време и енергия, но може и да гледате на отклонението като начин да научите повече за това кои сте и накъде сте се отправили в живота. Да излезеш извън утъпканата пътека може да бъде дезориентиращо и объркващо от време на време, но то е предизвикателство към вашия творчески дух да откриете как да станете по-силни. Най-често тъкмо тежките ситуации, които имате чувството, че ще ви погребат в земята, се оказват пашкулът, от който излизате по-силни и помъдрели.

5. Открийте баланса, който ви позволява да бъдете човекът, който наистина сте.

Най-голямата битка е между това, което знаете, и онова, което чувствате. Едно от най-трудните решения, които някога трябва да направите, е кога е нужно да продължавате да опитвате отново и отново и кога да си останете със спомените и да продължите напред. Понякога трябва да излезете от онова, което сте били и да си спомните човека, който искате да бъдете, който можете да бъдете и който сте в действителност.