Забравете за бляскавите звезди. Истинските спортни герои са онези, които преодоляват травми и лични трудности, за да постигнат целите си. Хора като нас. Или видри.

Петседмичното бебе било открито в края на септември 2014 г. край бреговете на централна Калифорния и след период на рехабилитация започва новия си живот край в Аквариум Шед в Чикаго.

Женското видърче, засега известно като "Кутре 681", е намерено заседнало на плажа между Сан Матео и Санта Крус на около едноседмична възраст. По това време то тежи само два килограма, но след четири седмици денонощни грижи теглото му е шест килограма. 

Според Шед, Аквариумът е едно от малкото места, оборудвани правилно, за  да се грижи за видри като "681". Екип от експерти по опазване на дивата природа и ветеринарни лекари в момента се грижат за бебето, разказва Тед Байндър, един от ръководителите на Аквариума. Екипът трябва да научи видърчето на основни умения за оцеляване, като например намирането на твърда храни, например миди и скариди, грижи за тялото и регулиране на телесната температура.

"Рехабилитацията на една малка видра наистина изисква много. Нашият екип на практика учи бебето как да бъде видра", разказва Байндър.