Няма да приспят ягуара, който нападна жена в зоопарк след опит за селфи

12 март 2019 г., 17:02
2712

Снимка: Ryan Ladbrook / Shutterstock

Жена бе нападната и ранена от ягуар в зоопарк в Аризона, САЩ, след като се приближи опасно близо в желанието си да си направи селфи с дивото животно. Тя дори е преминала обезопасителните преграждания, за да направи въпросния кадър, твърдят от управата на зоологическата градина.

„За съжаление малко преди затварянето на парка тази вечер се случи инцидент с посетител, който прескочи бариерата, за да си направи снимка”, пишат от зоопарка.

В съобщението се казва още, че жената не е с животозастрашаващи наранявания и веднага е извикан екип на Спешна помощ.

Видеоклип, заснет от свидетел след нападението, показа обаче тежка рана на лявата ръка на жената. Местни медии съобщават, че това е вторият инцидент с ягуара за един месец. От зоопарка са категорични обаче, че няма да евтаназират животното.

"В нито един момент животното не е напускало загражденията... моля, не забравяйте защо са поставени бариерите", казват още от зоопарка.

Жената, която е на около 30 години, се извини за постъпката си. Според Кристи Моркум, говорител на зоологическата градина, дамата "се чувства ужасно за лошата публична слава, която зоопаркът трупа в момента вследствие на инцидента."

Ягуарите са най-големите хищници от семейство котки, които живеят в дивата природа на Северна и Южна Америка. Възрастните екземпляри тежат от 55 кг до 90 кг.

 

Ключови думи:
Коментари