По света е пълно с популярни дестинации, които се отличават с красивите си залези. В България пък има места, които не са толкова известни, но предлагат не по-малко впечатляващи гледки от този тип.

Огоста - четвъртият по големина и вторият по обем язовир в България - е едно от тях.

Разположен в Северозападната част на България, в непосредствена близост до гр. Монтана, язовирът се отличава с наистина магнетични гледки.

Играта на слънцето и облаците по време на залез често се отразяват във водите му и така картините стават още по-прелестни и омайващи. Отразената красота се спотайва както в дълбините на язовира, така и дълбоко в душата на хората.

Изумително е как, подобно на неподражаем и талантлив художник, природата рисува вълшебни гледки по време на здрач. Залезите не се повтарят - всеки следващ има свой неповторим облик и очарование.

През зимата слънцето плъзва лъчите си по замръзналите води на язовира, а контрастът с белотата на снега и цветните усмивки на слънцето на фона на ледените късове край брега е неописуем.

В последно време затревените площи край язовира се ползват от къмпингуващи - истинските любители на прекия досег с природата. Очарованието на гледките, които им предлага това красиво кътче, е допълнителен бонус и стимул да се завърнат отново в този дивен край на България.

Автор: Диана Ангелова