Къмпингът може да не предлага толкова лукс и удобства, колкото един бляскав хотел, но ако това няма значение за вас, този вид почивка наистина си струва. Прекарването на няколко дни сред природата, използвайки пълноценно всеки ден, може да бъде истинско изживяване за отваряне на сетивата.

Искате място, което предлага великолепни гледки, вълнуващи пейзажи и идеални температури? За щастие, съществуват хиляди къмпинги от цял свят, измежду които да избирате. А някои са наистина атрактивни.

Ако се нуждаете от чист въздух, може да искате да разгледате някои от следващите красиви предложения. Някои от тях са на плажа, някои са в планината, а някои са на много по-уникални места. Всички обаче предлагат зашеметяваща гледка към света около вас, възможност да наблюдавате дивите животни и куп приключения сред природата. Кой не иска това по време на почивка?!

Gallery
Националният парк Корковадо

Това е невероятно място за почивка, с 13 основни екосистема, красиви водопади и разнообразие от диви животни, включително ягуари, маймуни и тапири. Можете да разгледате красивата тропическа гора , да плувате под водопад или да се отпуснете край плажа. 

Снимка: Shutterstock

Gallery
Waldseilgarten Höllschlucht

Ако търсите наистина уникално преживяване, ще оцените висящия къмпинг Waldseilgarten Höllschlucht, разположена в германските Алпи. Той ви позволява да спите в короните на дърветата. 

Снимка: Shutterstock

Gallery
Тартаруга, Гърция

Ако предпочитате да лагерувате край плажа, вместо в гората, трябва да разгледате лагера Тартаруга в Гърция. Къмпингът е разположен в маслинова горичка с перфектна гледка към залива Лаганас. Можете да плувате, да наблюдавайте с шнорхел морски костенурки или да взмете лодка до малкия остров Маратониси. И сте напълно откъснати от света, но пък има малък мини маркет и ресторант наблизо.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Националният парк Симиен Маунтинс

Националният парк Симиен Маунтинс е част от световно наследство на ЮНЕСКО и най-популярната дестинация за езда в Етиопия. Природата е великолепна, има редица представители на екзотичната дива природа, като маймуни, етиопски вълци, редки птици и др. 

Снимка: Shutterstock

Gallery
Къмпингът в Националния парк Денали е "оборудван"

Къмпингът в Националния парк Денали е "оборудван" с някои от най-красивите пейзажи в САЩ. Има пътеки, планини, диви животни и растения, както и връх Маккинли - най-високият връх в Северна Америка. Има различни места за къмпинг, в това число и места на открито, ако се чувствате по-авантюристично.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Патагония, Чили

Посетете еко-къмпинга в Патагония, Чили. Той се намира в подножието на Торес дел Пейн и предлага невероятна гледка към върховете наоколо.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Къмпингите в Le Val

Къмпингите в Le Val de Cantobre се намират на територията на средновековна селска къща в Аверон, Франция, разположена на хълм, с изглед към прекрасна долина. Можете да се насладите на някои от най-красивите гледки във Франция и сте близо до много очарователни села.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Остров Мияджима

Остров Мияджима е малък остров в Япония близо до Хирошима. Можете да наемете бунгало или палатка сред камфори и кипариси. Можете да се насладите на прекрасните гледки към горите и плажовете.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Маунтин Кук

Маунтин Кук е най-високата планина в Нова Зеландия, а районът около нея предлага едни от най-добрите къмпинги в страната. Обектът е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Има много пешеходни пътеки, можете да се разхождате в основата на ледника Тасман или да разглеждате цветята.

Снимка: Shutterstock

Вижте всички къмпинги на сайта на Мениджър Нюз.