Китайците не спират да ни изненадват! При тях винаги може да се натъкнете на неща, които не съществуват в никое други кътче на земята.

И този списък, подбран от BrightSide, го доказва. В него откриваме причудливости, за които повечето от нас дори не са и чували.

Във "Уол-Март" се продават цели акули и крокодили

Въпреки че хората ядат само определени части от тези животни, няколко китайски магазина са забелязани да ги продават цели. При това с отворени усти.

Полицейските кучета са сменени с гъски

В някой райони на страната полицията използва гъските като алтернатива на кучетата. Според пазителите на реда птиците разполагат с нужното отлично виждане и агресивно поведение.

Живи раци, продавани във вендинг машини

В метростанциите на някои китайски градове има вендинг машини, които продават живи раци в пластмасови кутии, държани при постоянна температура от 5 градуса.

Проблеми със задръстванията

Попаднали сте в задръстване? Винаги можете да се обадите на специална услуга, която ще ви прати двама души. Единият от тях ще се погрижи за вашата кола, а другият - ще ви отведе на мотор.

Teabucks: копие на Starbucks

Teabucks е китайска верига от чайове, създадена в образа на американския Starbucks. Те предлагат различни видове топли и студени чайове.

Gallery
Хора, облечени с пижами на обществени места

Дори когато се разхождат по улиците, китайците често избират да останат по пижама.

Сникма: Guliver / Getty Images

Gallery
Каменна гора на 270 милиона години

Това е обект на ЮНЕСКО, един от обявените за световно наследство, с масивни каменни образувания, датирани на 270 милиона години.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Армия, в която с удоволствие ще се присъедините

Въпреки че жени, които служат в армията, са нормално нещо за много страни, китайската армия е прословута с красотата на жените, носещи униформа.

Сникма: Guliver / Getty Images