Всеки знае, че трябва да се пази от опасни хищници или коварни насекоми, но знаете ли, че има и много животинки, които изглеждат безобидни, но това е измамно. Neatorama ни представя 10 подобни животни, за които също трябва да имате едно на ум.

1. Катерици

Въпреки че изглеждат като сладки животни, които само искат да гризат жълъди, има случаи на нападения на катерици над домашни любимци и дори хора. Във Флорида катерица нахапва многократно 3-годишно момче, а в Русия 9 катерици убиват бездомно куче. Затова просто бъдете внимателни, ако решите да ги доближите.

2. Мравояд

Не позволявайте на смешния външен вид да ви излъже, гигантският мравояд може да се защитава изненадващо добре. Той има остри и силни лапи, които използва за разкопаване на термитници; те обаче могат да убиват и хора.

3. Лебеди

Те са красиви и елегантни, но държат много на територията си и нападат, пляскайки агресивно с криле. Клюнът им също е много твърд и може да счупи кост.

4. Африканска гъска

Ако мислите, че заплахата от лебед не е достатъчна, то почакайте да научите за африканската гъска - една от най-опасните птици на света. Тя често носи отровен токсин, 10 милиграма от който са достатъчни, за да убият човек.

5. Казуари

Те са самотни животни и е най-добре да бъдат оставени на мира. Имат силен ключ и остри нокти, а през 1926 г. е документиран случай и на убито 16-годишно момче от такава птица. Повечето атаки стават, когато човек се опита да ги храни.