10 изненадващо опасни животни, за които не сте се замисляли

24 юни 2016 г., 16:00
13643

Снимка: Shutterstock

Всеки знае, че трябва да се пази от опасни хищници или коварни насекоми, но знаете ли, че има и много животинки, които изглеждат безобидни, но това е измамно. Neatorama ни представя 10 подобни животни, за които също трябва да имате едно на ум.

1. Катерици

Въпреки че изглеждат като сладки животни, които само искат да гризат жълъди, има случаи на нападения на катерици над домашни любимци и дори хора. Във Флорида катерица нахапва многократно 3-годишно момче, а в Русия 9 катерици убиват бездомно куче. Затова просто бъдете внимателни, ако решите да ги доближите.

2. Мравояд

Не позволявайте на смешния външен вид да ви излъже, гигантският мравояд може да се защитава изненадващо добре. Той има остри и силни лапи, които използва за разкопаване на термитници; те обаче могат да убиват и хора.

3. Лебеди

Те са красиви и елегантни, но държат много на територията си и нападат, пляскайки агресивно с криле. Клюнът им също е много твърд и може да счупи кост.

4. Африканска гъска

Ако мислите, че заплахата от лебед не е достатъчна, то почакайте да научите за африканската гъска - една от най-опасните птици на света. Тя често носи отровен токсин, 10 милиграма от който са достатъчни, за да убият човек.

5. Казуари

Те са самотни животни и е най-добре да бъдат оставени на мира. Имат силен ключ и остри нокти, а през 1926 г. е документиран случай и на убито 16-годишно момче от такава птица. Повечето атаки стават, когато човек се опита да ги храни.

6. Бобри

Те също бранят територията си и ако ги видите сред природата, не ги закачайте. При еднна такава злощастна среща, бобър прегризва артерия и убива рибар.

7. Елен

Когато надуши опасност, еленът бяга, но през периода на чифтосване животните са агресивни. Младите майки също пазят ревностно децата си. В САЩ редовно има случаи на нападения на елени над хора, а да не говорим, че причиняват и пътни произшествия, изскачайки изненадващо на пътя.

8. Конуси

Конуси са многочислен род соленоводни хищни коремоноги мекотели и носят отрова, която парализира плячката им. По-големите могат дори да пробият ръкавици, а противоотрова все още няма.

9. Дебели лори

Това е един от малкото отровни бозайници в света, като токсинът понякога се съдържа в устата и жертвата се отравя при захапването ѝ. Отровата причинява алергични реакции и е много опасна.

10. Леопардов тюлен

Тези потайни хищници ловуват безмилостно пингвини и риба, а през 2003 г. един тюлен убива биоложка от научна експедиция, след като я завлича под водата и я държи, докато се удави.

Ключови думи:
Коментари