Приключение за настолна ролева игра беше публикувано на сайта на NASA. Заглавието му е "Изгубената вселена".

"До всички приключенци!

Време е да съберете групата си и да приготвите любимата си система за настолни ролеви игри!

Над град Алдастрон на междузвездната планета Ексларис се е възцарила мрачна загадка. Изследователи, посветили се на изучаването на космоса, са изчезнали, а космическият телескоп "Хъбъл" е изчезнал от хронологията. Само амбициозен екип от приключенци може да открие онова, което е било изгубено. Ще се справите ли с предизвикателството?

Това приключение е предназначено за група от 4-7 герои на 7-10 ниво (т.е. опитни и висококомпетентни в областта си - бел. ред.) и може лесно да се адаптира за предпочитаната система за настолни ролеви игри (известни с английското съкращение TTRPG, на български НРИ-бел.ред.).

Първото настолно ролево приключение на NASA приканва да се справите с класически злодей (като същевременно използвате и усвоявате научни умения), докато преодолявате предизвикателства и се впускате във вълнуваща мисия за разкриване на повече знания за нашата вселена, пише БТА. Изтеглете документите за играта и се пригответе да изследвате планетата Ексларис", гласи публикацията.

Въпроси относно приключението могат да бъдат отправяни към Клер Андреоли и Роб Гарнър в Службата за комуникации в Центъра за космически полети "Годард" на NASA. А играчи и водещи, желаещи да споделят впечатленията си, могат да използват хаштага #НАСАНРИ (#NASATTRPG) в социалните мрежи, се казва още в публикацията.

Играта се развива на една от планетите, за които се смята, че се носят свободно в междузвездното пространство, без да обикалят около някоя звезда - нещо рядко срещано в ролеви игри.

Можете да свалите играта безплатно тук.