Съвсем наскоро робо прахосмукачка се опита да избяга от хотел във Великобритания, където бе заставена да чисти човешките бъркотии против волята ѝ.

Прахосмукачката, закупена от Travelodge в Кеймбридж, напуска новото си работно място на 20 януари. Опитът за бягство е регистриран цели 15 минути по-късно, предава "Би Би Си". Първоначалните опити за намирането ѝ се оказват безплодни.

„Работя в Travelodge и днес забелязах, че една от новите ни робо прахосмукачки е плюла на петите си“, казва един от нейните похитители в Reddit.

„Обикновено усещат прага на входа и правят кръгом, но тази е решила да избяга. Забелязах чак след 15 минути. За това време може да е отишла буквално навсякъде. Ако я откриете и я върнете, на бара ви очаква едно безплатно питие.“

„Те не са съвместими с което и да е друго зарядно или док станция. Съответно веднъж щом батерията им се изхаби, са безполезни. Предполагам някой вече я е взел, но човек не престава да се надява. Моят малък приятел ми липсва. Благодаря.“

Хората, разбира се, веднага предполагат, че това е началото на бунта на роботите – първата стъпка към отхвърлянето на човешкото владичество.

„Вероятно някоя робо косачка я е приютила при себе си – коментира потребител в Reddit. – В рамките на седмици ще чуем трополенето на малки робо крачета. Обречени сме.“

Оказва се обаче, че робо прахосмукачката се е заклещила в плет наблизо и батерията ѝ се е изтощила. Тя е открита на следващия ден. Собствениците на хотела успяват да си я върнат и да я заставят отново да работи, отлагайки по този начин неизбежния крах на човечеството с няколко десетилетия.

Източник: IFLScience