Последният изкуствен интелект на Гугъл прилича на “извънземни, които измислят своята математика”

08 ноември 2017 г., 16:20
900

Снимка: Phonlamai Photo / Shutterstock

Учените на Гугъл от неговата Дийп Майнд програма обявиха следващата, последна засега еволюция на изкуствения си интелект, наречен Алфа Го Зиро. И той е наистина изключително постижение. Ето защо. Предишната версия успя да победи на играта Го хората, но се научи на това, след като анализира огромен брой проиграни игри. Докато последната версия на играта няма тази нужда от хората, която е имала предишната.

Тя е напълно самодостатъчна и е научила всичко сама, като е провела 100% независимо експериментиране. Интелектът е размазал на Го предишната си версия само за три дни. За този кратък период от време очевидно напълно самостоятелно е успял да достигне до познание в играта, за добиването на което на хората са им трябвали хиляди години.

“Тук виждаме модел, който е напълно независим от човешкия интелект и неговите ограничения. Той сам може да научи всичко, което прецени за оптимално, и неговото познание може да бъде много по-богато и нюансирано от нашето собствено”, обяснява ученият Ник Хайнс от MIT.

Science Alert

Коментари