Клаксони на коли огласиха откриването на PANDEMIC CAR CINEMA. Паркингът на Техномаркет Макс на бул. „Цариградско шосе“ № 92 се пръсна по шевовете от желаещи да посетят първото автокино в район Младост. Събитието стартира с автоконцерт на „Магнито бенд“, продължи с прожекция на филма „Завръщане“ на Ники Илиев и завърши грандиозно със заря. Самият режисьор бе специален гост на откриването на пандемичното кино и поздрави зрителите от импровизирана сцена, която представляваше истински камион. Тази идея взриви още повече гостите и те започнаха да надуват ентусиазирано клаксони, които изместиха ръкоплясканията. 

„Много приятно сме изненадани от интереса на хората към това, което правим. Определено сме зажаднели за разнообразие и позитивни преживявания“, коментира организаторът Мая Иванова от Даймънт ивент. „Поради огромното желание на софиянци да посещават автокиното решихме някои четвъртъци също да правим прожекции, тъй като не всички желаещи успяват да си закупят билети за вече обявените прожекции. Просто свършват много бързо. Така например този четвъртък отново ще прожектираме „Завръщане“ на Ники Илиев“, обясни Станислав Стоянов – другият организатор.

PANDEMIC CAR CINEMA ще наблегне основно на български филми, като зрителите ще могат да се насладят през съботите на първото по рода си за България Stand Up Car Comedy. Освен това организаторите предлагат всяка седмица различни игри и награди, които се организират на Фейсбук страницата на автокиното. Тази седмица например един късметлия ще спечели безплатен двоен пас за филма „Диви и щастливи“, който ще се прожектира този петък – 5 юни.

Програмата ще се обявява седмица за седмица, като този четвъртък феновете на Ники Илиев отново ще могат да се насладят на филма му „Завръщане“, съботата ни очаква „Бензин“, а неделята е запазена за „Привличане“.