Технологичното развитие в последно време често ни изненадва с нови фантастични разработки. Идеята да можем просто да се пресегнем през екрана във виртуална реалност или да манипулираме „висящите“ във въздуха пред нас обекти е доста привлекателна и блестящо отразена в повечето футуристични филми. Докато видим подобна реализация, обаче, можем само да използваме най-добите инструменти, които съвременните, наложили се компютърни интерфейси поддържат.

Logitech MX Anywhere 3 дава заявка за короната при компактните офис мишки, защото предлага уникални качества в няколко направления. Формата едва ли ще изненада, просто защото е естествена еволюция на най-комфортния за човешката ръка контур. Тук е важно да се уточни, че размерите на мишката я правят подходяща, както за мъже, така и за дами, които често имат проблем да намерят подходящ аксесоар за по-нежните си ръце. Няма съмнение, че използваните висококачествени материали по всички повърхности ще допаднат на всеки и което е по-важно, ще създават приятно усещане при дълги часове работа. Феновете на индустриалния дизайн ще приветстват металното скрол колелце от машинна стомана, което използва електромагнитен механизъм и може да се върти с феноменална скорост. Последното позволява превъртане на 1000 реда за 1 секунда и това ще бъде все по-ценна възможност в ерата на безкрайните вертикални интерфейси. Хората, работещи с големи таблици и програмен код, отлично знаят за какво става дума.

Източник: Logitech

Мишките с кабел отдавна са отживелица, но Logitech MX Anywhere 3 успява да постигне нови върхове в използването на безжична връзка. Така например, нейната батерия може да издържи до 70 дни при нормално ползване и да получи „сили“ за 3 часа работа, само след минута на USB-C кабела от комплекта. На практика забравяте кога последно сте я зареждали. Качеството на безжичната връзка е на безупречно ниво, което отдавна е запазена марка на продуктите на Logitech. Забавяне на практика няма, независимо дали ползвате нано приемника от комплекта или Bluetooth връзка.

Logitech препоръчва MX Anywhere 3 на професионалисти, включително дизайнери и програмисти, което предполага изключително точно проследяване на движенията. И тук новият компактен модел оправдава очакванията и се справя с работа върху всякакви повърхности, дори стъкло. Плъзгането е леко и точно като можете да задавате резолюцията на проследяване от 200 до 4000 dpi през 50 dpi, така че всеки ще намери точните настройки.

Logitech MX Anywhere 3 не е претрупана с излишни бутони. Освен трите основни (ролята на среден всъщност играе скрол колелцето), на разположение са още два – Back и Forward (които можете да препрограмирате), както и един малък в средата на „гърба“, който служи за превключване на режима на скролиране. Ако вече се чудите за какво става въпрос (и очевидно не сте използвали някои от последните професионални модели мишки Logitech), то този бутон превключва от режим на безкраен скрол към режим на отчетливо скролиране – ред по ред – и обратно. На практика може и да не ви се наложи да го ползвате, защото мишката сама усеща кога искате да превъртите наистина много съдържание и автоматично преминава в бързо въртене със завидна инерция. Можете дори да чуете въртенето!

Източник: Logitech

В сравнение с по-големия „батко“ MX Master 3 липсва хоризонталното скрол колелце и допълнителния бутон за превключване между приложенията, но всеки трябва сам да прецени доколко това е недостатък. Липсва не е точната дума, защото все пак се поддържа режим на хоризонтален скрол, когато задържите един от страничните бутони и скролирате с колелцето – достатъчно удобна реализация, с която се свиква сравнително бързо.

Черешката на тортата при Logitech MX Anywhere 3 всъщност е софтуерна. Технологията Flow не е толкова нова, но това не я прави по-малко впечатляваща. Можете да свържете мишката към три различни устройства (компютри, таблети, телефони) и да ги управлявате едновременно. Когато за първи път доближите курсора до вертикалния край на екрана и той магически се прехвърли към следващото устройство, най-вероятно ще сте с отворена уста. Но да, това е толкова лесно и удобно, и при това не е всичко. Можете със същата лекота да копирате файлове, текстове и изображения между трите устройства само с помощта на мишката. Единственото изискване е те да са в една и съща мрежа. Това превръща Logitech MX Anywhere 3 в ултимативния инструмент за работа с няколко компютъра и тук системните администратори навярно доволно потриват ръце.

Източник: Logitech

В заключение, Logitech са събрали всички модерни технологии в една компактна безжична мишка, което предлага изключителна стабилност при работа и от там висока продуктивност дори при най-прецизните задачи в съчетание с образцов комфорт и ергономия. Много убедителният живот на батерията прави MX Anywhere 3 смислен ъпгрейд дори за притежателите на предишния модел.