Според нови разпоредби, които стават част от кодекса на актуализираните правила на социалната мрежа, потребителите на Facebook няма да имат право да публикуват в социалната мрежа както порнография, така и фрагменти от еротични танци, снимки на разголени хора и постове със сексуален подтекст, предаде ТАСС.

Важно е да се привлича вниманието към проблемите на сексуалното насилие и експлоатация, но е нужна разделителна линия, когато съдържанието облекчава, насърчава или координира секса между възрастните, казват от Facebook.

"Ние ограничаваме и използването на прекомерно сексуално изразяване, което може да доведе до затормозяване, тъй като определена част от нашата глобална общност може да възприеме много болезнено подобно съдържание и това може да навреди на способността на хората да се свързват с приятелите си и с по-широката аудитория", обясни администрацията на социалната мрежа, цитирана от БГНЕС.

Тя забранява публикуването в рамките на платформата на кадри с порнографско съдържание, шоута в стриптийз клубове, еротични танци, полов акт, снимки на разголени хора.