Пригответе се за високоадреналиново пътешествие по света с новата инженерна поредица на National Geographic. Премиерата на „Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил” с водещ британския строителен експерт ще се излъчва премиерно от 15 септември от 21 часа и ще ви запознае с изумителни строителни подвизи на ръба на възможното.

„Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил” отвежда зрителите на изследователско пътешествие, в което ще видят най-изключителните и най-рискованите строежи. Поредицата от шест епизода разширява представите ни за постижимото, като ни запознава с невъобразими архитектурни чудеса. От строежа на най-големия презокеански круизен кораб „Icon of the Seas“ във Финландия до тунела рекордьор „Brenner“ в Алпите, на границата между Италия и Австрия, всеки епизод изтъква уменията, технологиите и инженерния гений, превърнали тези изумителни проекти в реалност.

Поредицата, разработена и продуцирана от Hoff Productions, ще ни отведе и в Лас Вегас, за да проследим създаването на най-голямата сферична сграда в света – „Сферата“ на MSG. В Калифорния Даниел и екипът му разглеждат спортната зала „Intuit Dome“ – бъдещия дом на отбора „Ел Ей Клипърс“. Петият епизод ни пренася в Южна Африка, където ще станем свидетели на строежа на стоманения вантов мост „Msikaba“. Поредицата приключва с пътуване до Санта Клара, Калифорния, където Даниел се присъединява към строителния екип на „Pathfinder 1“ – най-големият въздухоплавателен съд в света.

Водещ на поредицата е строителният експерт Даниел Ашвил – дебютант в телевизията, издигнал от нулата своя строителна империя. Даниел проявява заразен ентусиазъм спрямо всичко, свързано със строителството, а магнетичното му екранно присъствие пренася зрителите в света на амбицията и непреклонността. Практическият му подход води до активно сътрудничество с екипите, заели се с тези инженерни предизвикателства, и показва, че невъзможното наистина може да стане възможно.

Даниел Ашвил споделя: „Винаги съм вярвал, че в света на строителството няма граници за това, което можем да постигнем. „Да построиш невъзможното“ свидетелства за силата на човешката находчивост и постоянния стремеж за преодоляване на граници. Радвам се, че мога да отведа зрителите на това пътешествие и да докажа, че неуморният труд, решителността и донякъде смелостта могат да направят невъзможното възможно. Поредицата не е посветена единствено на инженерните чудеса. Тя разказва за невероятните хора зад тези новаторски проекти. Тяхната отдаденост, амбиция и непоколебим стремеж към съвършенство не спират да ме вдъхновяват.“

Пътешествието на Даниел Ашвил в света на строителството започва в детството му. У него пламва такъв интерес, че той прекъсва висшето си образование по спортна наука. Това смело решение се оказва повратна точка. Даниел залага на непоклатимата си решителност и поема на изключително 17-годишно пътешествие – от реновиране на къщи за продажба до основаването на „Ашвил Груп“, включваща „Ашвил Кънстръкшън“ за проектиране и строителство на жилищни сгради, „Ашвил Агрегейтс енд Конкрийт“ за доставка на агрегати и услуги за управление на отпадъците и „Ашвил Плант Хайър“ за отдаване под наем на оборудване и машини. Така той затвърждава позицията си като един от най-добрите британски експерти в строителството.

През 2020 г. Даниел Ашвил отваря вратите към интригуващия си свят чрез популярен канал в YouTube, в който предлага поглед отблизо към всекидневието си. Клиповете му събират до два милиона гледания, а магнетичната му личност и дълбоките му познания привличат вниманието на възложители от National Geographic. Те разпознават смелостта и неподправения ентусиазъм на Даниел и веднага му предлагат да води собствено предаване: „Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил“.

От Hoff Productions изпълнителни продуценти са Майкъл Хоф, Ашли Адамс и Шон Бойл. Саймън Райкс, възлагащ редактор в National Geographic, казва: „Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил“ е изключителна поредица, която улавя същността на изследователския порив и иновативното мислене, владеещи въображението ни от древни времена. Сериалът разширява представите ни за възможното в инженерството и ни запознава с невероятните постижения на човешката находчивост.“

Епизодите от поредицата включват:

Епизод 1 – МЕГА КРУИЗЕН КОРАБ – на 15.09. от 21 часа по National Geographic    
Икона на моретата (Финландия)
Пригответе се да се възкликнете от изумление - Даниел ще ви отведе зад кулисите на монументален проект на „Роял Карибиан“ във финландска корабостроителница. Там кипи прилежна работа по строежа на най-големия круизен кораб в света. Ще се полюбуваме на перлата в короната му – изящният „Аквакупол“, в който се намират кокетни барове, ресторанти от световна класа и смайващи места за развлечение. Ще станем свидетели на поразителен инженерен подвиг, докато колосални портални кранове преместват внимателно най-тежкия обект, поставян някога на круизен кораб, и го разполагат прецизно.

Епизод 2 – АЛПИЙСКИ МЕГАТУНЕЛ – на 22.09. от 21 часа  по National Geographic    
Тунелът „Бренер“ (на границата между Италия и Австрия)
Даниел ни повежда на вълнуваща експедиция в партньорство с екипи от Австрия и Италия, за да допринесе за строежа на една от най-дългите подземни железопътни връзки в света. Той взривява скала в Австрия – оглушителната сила на динамита ще ни разтърси. В Италия Даниел поема управлението на колосална тунелопробивна машина и я насочва прецизно, докато двете държави се приближават до мястото на забележителната си среща.

Епизод 3 – МЕГАСФЕРА В ЛАС ВЕГАС – на 29.09. от 21 часа по National Geographic    
Сферата на MSG (Лас Вегас)
Ще бъдете очаровани от забележителния блясък на Лас Вегас, докато Даниел навлиза в света на архитектурните му чудеса. Централният обект в новаторския проект на „Мадисън Скуеър Гардън“ е колосална сфера, готова да разшири границите на възможното в развлекателната индустрия. Даниел се присъединява към опитните членове на екипа, които внимателно повдигат и монтират масивни светодиодни мегапанели върху бляскавата повърхност на конструкцията. Той се изкачва безстрашно до смайваща височина във вътрешността на сферата, за да изпълни рискованите си задачи.

Епизод 4 – МЕГАЗАЛА В ЛОС АНДЖЕЛИС – на 06.10. от 21 часа по National Geographic    
Интуит Доум (Калифорния)
Ще се потопим в трептящата енергия на Лос Анджелис, докато Даниел се присъединява към строителния екип, отговорен за изработката на покривната конструкция на баскетболната зала „Интуит Доум“ на отбора „Ел Ей Клипърс“. Ще станем свидетели на модерни технологии и смайващи удобства за развлечение, а игрището се вижда безпрепятствено от всеки ъгъл. Въпреки всичко строежът на тази стоманена мечта е огромно предизвикателство – чудовищните машини се движат в ограничено пространство, а край тях е пълно с хора.

Епизод 5 – МЕГАМОСТ В АФРИКА – на 13.10. от 21 часа по National Geographic    
Мостът „Мсикаба“ (Южна Африка)
Пригответе се за изумително пътешествие до Африка. Даниел предлага експертизата си в строителството на един от най-дългите вантови мостове в света, разположен над поразителния пролом Мсикаба. Ще видим изпитанията и постиженията на екипа, включително рискована доставка на голямо съоръжение, преминаване през тесни пространства и приятелска конкуренция. Работниците се трудят неуморно, за да издигнат колосалните носещи колони, които ще поддържат тежестта на изключителния 12 000-тонен мост – пряка връзка между две поразителни дестинации.

Епизод 6 - МЕГАДИРИЖАБЪЛ – на 20.10. от 21 часа по National Geographic    
Патфайндър 1 (Санта Клара, Калифорния)
Ставаме свидетели на прераждането на индустрия, променена безвъзвратно от трагичната катастрофа на „Хинденбург“. Даниел отпътува за Силиконовата долина, където група визионери съживява строежа на дирижабли. Те конструират колосален балон, който може да доведе до революция във въздушния транспорт. Даниел става неделима част от екипа при подготовката за първия полет на огромния дирижабъл с дължина 122 м и тегло 28 тона. Едно от най-големите въздухоплавателни средства, конструирани някога, е готово да промени облика на небесата.

Gallery

Даниел Ашвил е телевизионен водещ, бизнесмен и изпълнителен директор на „Ашвил Холдингс“ – дружество, което е изградил от нулата, с дейност в сферата на строителството, агрегатите, бетона, управлението на отпадъци и отдаването на машини под наем. Даниел е бивш модел, който е превърнал детския си ентусиазъм към строителството и инженерството в процъфтяващ бизнес и е успял да привлече многобройни последователи онлайн с поредицата си Ashville Weekly в YouTube. Клиповете му разказват за трудностите и премеждията, които среща всеки ден в ръководството на бизнеса си. Те изтъкват и успехите му, включително строежа на приспособена стая за гейминг за знаменития Кей Ес Ай, спонсорирането на ФК “Куинс Парк Рейнджърс” и разрастването на автопарка му от един камион до повече от 35 превозни средства и машини.