Очевидно твърде голям фен на Apple, младежът, известен по-рано като Олександър Турин, смени името си на Айфон Сим („сiм“ е „седем“ на украински), за да спечели iPhone 7 от местен магазин за електроника. 

Цената на въпросното устройство в Украйна се равнява на 850 долара, тъй че когато магазинът предлага безплатни телефони на първите петима, които сменят името си, както предава AP, 20-годишният г-н Сим не закъснява да го направи, заплащайки такса, която се равнява на около 2 долара в Украйна. 

Името звучи абсурдно, но може да не остарее с идването на следващия модел, защото лесно може да се прочете като SIM (Subscriber Identity Module) – картата, която използваме с всички мобилни телефони. Поради това „Сим“ в комбинация с Айфон звучи на практика евъргрийн, тъй като всеки следващ Айфон (в обозримо бъдеще) трябва има SIM, коментира Mashable

„Ако беше опитал същото iPhone 6, името му нямаше да звучи толкова готино на английски, продължава изданието” , отбелязвайки, че „шість“ лесно може да се превърне в по-удобна за произнасяне английска дума. 

И така, поздравления, дори да сте сменили хубавото си име с продукт, който се сменя всяка година, за международните ви познати то винаги ще звучи яко. 

„Позволете ми да се представя... (приглушен компютърен сигнал прозвучава от гънките на смокинга) г-н SIM.”