Американският технологичен гигант Apple представи iPhone 13 и подобрен модел на iPad Mini, разширявайки 5G свързаността и показвайки по-бързи чипове и по-добри камери, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Apple представи новите iPhone 13 и 13 mini с по-ярки екрани, за да привлече клиенти към плановете за 5G и същевременно обяви актуализации на своите iPad устройства и часовници.

Новите модели изглеждат почти идентично с iPhone 12 с тази разлика, че са по-дебели и се предлагат в нови цветова. Новият iPhone 13 разполага със собствен OLED дисплей на Apple, който е с 20 процента по-ярък от предишното поколение.

Базовите модели на iPhone 13 и iPhone 13 мини разполагат с подобрена 12-мегапикселова камера с по-голям сензор и оптична стабилизация на ниво сензор. Едно от основните нововъведения във фотоапарата е "кинематографичния режим", който позволява да се снима видео като във филмите - с динамичен фокус: той се фокусира върху движещ се обект и размазва фона в реално време.

iPhone 13 ще има нов чип, наречен A15 Bionic, който ще подобри производителността на смартфона и живота на батерията. Цената на телефона ще започва от 699 долара.

Умният часовник от Серия 7 ще разполага с по-голям дисплей и и по-бързо зареждане. Цената му ще започва от 399 долара и ще бъде наличен по-късно тази есен.

Компанията също така актуализира своя iPad мини с 5G свързаност и преработен дизайн, който го прави да прилича на по-високия клас iPad Air и Pro. Apple актуализира и базовия си модел iPad с нова камера за работа и учене от вкъщи. Цената на базовият модел iPad ще започва от 329 долара, а на iPad мини - от 499 долара. И двата ще бъдат налични през следващата седмица.

Източник: Мениджър Нюз