20 разтоварващи филма за почивните дни

11 октомври 2019 г., 17:02
1488

Снимка: LightField Studios / Shutterstock

Понякога на всеки се случва да му се прииска да помързелува вкъщи, да си полежи на дивана и да се потопи в някой разпускащ филм, с който да се освободи от натрупаното през седмицата напрежение.

Точно за такива случаи руският сайт AdMe е приготвил една приятна селекция от леки и позитивни филми. Това са ленти, подходящи за почивните дни, разтоварващи. Те се противопоставят на активните уикенди и зараждат с приятни емоции. 

Гледали ли сте...? 

"Сложно е" (It's Complicated), 2010. Много мил, семеен, искрен филм. Джейн е собственик на преуспяваща пекарна, на лице е нов романс, а зад гърба й - развод. Тя смята, че животът й е изцяло предвидим... до момента, в който бившият й си съпруг Джейк решава въпреки всичко да си я върне.

"Семейство Милър", 2013. Филмът с право заслужава да бъде наречен комедия: добрите шеги тук са в изобилие. Дейвид се опитва да помогне на млади хора в беда, но е нападнат от бандити. Нашият герой се озовава в отчаяна ситуация. За да се измъкне от беда, той трябва да потърси фиктивно семейство и заедно да отидат на едно вълнуващо пътешествие.

"Недосегаемите", 2012, Франция. Режисьорът и актьорите успяват да създадат жизнерадостен, остроумен, забавен и очарователен филм - смесица от драма и комедия в историята на двама съвсем различни приятели. Лентата разказва историята на богатия аристократ инвалид (Франсоа Клузе), който наема за болногледач безработния Дрис (Омар Си) - чернокож младеж, мюсюлманин, израснал в предградията и току-що излязъл от затвора, той изглежда възможно най-неподходящият човек за работата. Опознавайки се, двамата редуват Вивалди с музиката на "Earth, Wind & Fire", "моркова" с "тоягата", костюмите с анцунзите.

"Ваканцията", 2006. Две жени, които живеят на разстояние от 10 000 километра, се запознават онлайн и решават да сменят жилищата си за ваканцията, за да променят тотално средата си за две седмици. Айрис и Аманда напълно променят и живота си. Много топъл и трогателен филм.

"За какво си говорят мъжете", Русия, 2011. За какво си говорят мъжете? Разбира се, за жени! И още - за работа, пари, коли и футбол... Но най-вече за жени. А ако имат два дни на път, можете да бъдете сигурни, че ще имат време да обсъдят много теми. 

"Наистина любов", 2003. Любовта наистина цари навсякъде. От министър-председателя, който се влюбва в служителка, до писателя, който бяга във Франция, за да излекува разбитото си сърце. Във филма текат много сюжетни линии, които са много интересни за гледане. А колко много известни актьори се събрани тук! Това остава един от най-романтичните филми за всички времена. 

"Навитакът", 2008. Един обикновен уравител (Джим Кери) е в дълбока депресия. Решил по всякакъв начин да се справи с нея, той решава винаги да казва "да" и да приема всякакви предложения. Така че в един миг, животът му се превръща в щуро приключение, в което би могъл да се окаже всеки от нас.

"Мамма миа!", 2008. Един чудесен музикален филм, изпълнен с песните на АББА. Действието се равива на фона на великолепни планински и морски пейзажи. А изключителните актриси впечатляват със своята игра и невероятни гласове. Голямата звезда в лентата е Мерил Стрийп. 

"Хипстъри", 2008. Заснет в стила на началото на 1950 г., филмът е за млади хора, които трябва да се борят за правото си да бъдат различни. Да слушат различна музика, да се обличат различно. Филм с много атмосфера и прекрасни костюми.

"Да си остане във Вегас", 2008. След безразсъден нощ в Лас Вегас, двама непознати се събуждат в едно легло. Оказва се, че са се оженили и са спечелили огромен джакпот. Със свеж ум всеки развива свой собствен план за това как да се отърве от своята половинка, за да получи цялия джакпот.

По приятелски", 2011. Забавен и позитивен филм. Главната героиня се страхува от обвързване. Тя среща редактор на лъскаво списание, който също е уморен от жените, които го преследват за сериозна връзка. Изглежда, че всичко върви перфектно, но не е толкова просто.

"Оглупели от любов", 2011. Весел филм, който може да гледате и да се смеете от сърце на преживяванията на главните герои. Кол Уивър е пред развод с жена си Емили, животът му се срива. Той става протеже на очарователния Джейкъб Палмър, който отваря очите му към много възможности: чувство за стил, питиета и жени.

"Диваци", 2012. Слънчев и лек филм. Морето, август... Хората, които са хвърлили палатките в колите си и са се оттеглили за почивка. Диваци. Тук не се говори за работа, тук е без значение колко пари имаш. Филм с много атмосфера. Когато го гледа, човек потъва в това, което се случва на екрана.

"Той не си пада по теб", 2009. Много жени се вълнуват от темата "Сватба". В основата на този филм са трудните отношения между мъжете и жените, които не винаги се интерпретират вярно от другия. Достоверен, но в същото време лек и приятен филм.

"Любов с акцент", 2013, Русия. Филмът разказва за истинската любов: ярка и страстна, зряла и безмилостна, наивна и смешна, и не е много щастлива. Историите на героите са вплетени в една велика иронична комедия, в която истинската любов няма граници, нито закони, нито националност.

"Нова в града", 2009. Луси Хил обича луксозните рокли, скъпите коли и да се катери по корпоративната стълбица. От родния, горещ Маями, тя е изпратена в командировка в студената Минесота. Луси трябва да се адаптира към суровия климат и местните жители.

"Късметлията Чък", 2007. Младият зъболекар открива нещо невероятно - всяко момиче след срещата му намира своята перфектна половинка. Главният герой е доста щастлив от тази ситуация, докато не открива своята половинка. Заслужава да се гледа, дори и само заради прекрасната Джесика Алба!

"Истинска измама", 2010. Случайна среща на летището между една жена – Джун Хевън, и очарователния агент Милър. Срещата води до това, че те трябва да бягат заедно по целия свят, за да се изплъзнат от преследващи ги убийци и да изпълнят важна мисия. Много динамичен шпионски трилър, който се гледа на един дъх.

"Яж, моли се и обичай", 2010. Омъжената Елизабет Гилбърт един ден осъзнава, че не живее живота, който е искала. След болезнен развод, тя се впуска в околосветско пътешествие, което й помага да отвари нови хоризонти пред себе си. Филмът тече бавно, за тихо, релаксиращо гледане.

"Боси по моста", 2005. В този филм най-важното е настроението и не на последно място - невероятният саундтрак. Ник спасява момиче на име Лейла от самоубийство. Тя тайно проследява своя спасител и една нощ се появява на вратата на апартамента му. По нощница и боси крака... О, този Тил Швайгер!

Източник: Мениджър Нюз

Ключови думи:
Коментари