Понякога на всеки се случва да му се прииска да помързелува вкъщи, да си полежи на дивана и да се потопи в някой разпускащ филм, с който да се освободи от натрупаното през седмицата напрежение.

Точно за такива случаи руският сайт AdMe е приготвил една приятна селекция от леки и позитивни филми. Това са ленти, подходящи за почивните дни, разтоварващи. Те се противопоставят на активните уикенди и зараждат с приятни емоции. 

Гледали ли сте...? 

"Сложно е" (It's Complicated), 2010. Много мил, семеен, искрен филм. Джейн е собственик на преуспяваща пекарна, на лице е нов романс, а зад гърба й - развод. Тя смята, че животът й е изцяло предвидим... до момента, в който бившият й си съпруг Джейк решава въпреки всичко да си я върне.

"Семейство Милър", 2013. Филмът с право заслужава да бъде наречен комедия: добрите шеги тук са в изобилие. Дейвид се опитва да помогне на млади хора в беда, но е нападнат от бандити. Нашият герой се озовава в отчаяна ситуация. За да се измъкне от беда, той трябва да потърси фиктивно семейство и заедно да отидат на едно вълнуващо пътешествие.

"Недосегаемите", 2012, Франция. Режисьорът и актьорите успяват да създадат жизнерадостен, остроумен, забавен и очарователен филм - смесица от драма и комедия в историята на двама съвсем различни приятели. Лентата разказва историята на богатия аристократ инвалид (Франсоа Клузе), който наема за болногледач безработния Дрис (Омар Си) - чернокож младеж, мюсюлманин, израснал в предградията и току-що излязъл от затвора, той изглежда възможно най-неподходящият човек за работата. Опознавайки се, двамата редуват Вивалди с музиката на "Earth, Wind & Fire", "моркова" с "тоягата", костюмите с анцунзите.

"Ваканцията", 2006. Две жени, които живеят на разстояние от 10 000 километра, се запознават онлайн и решават да сменят жилищата си за ваканцията, за да променят тотално средата си за две седмици. Айрис и Аманда напълно променят и живота си. Много топъл и трогателен филм.

"За какво си говорят мъжете", Русия, 2011. За какво си говорят мъжете? Разбира се, за жени! И още - за работа, пари, коли и футбол... Но най-вече за жени. А ако имат два дни на път, можете да бъдете сигурни, че ще имат време да обсъдят много теми. 

"Наистина любов", 2003. Любовта наистина цари навсякъде. От министър-председателя, който се влюбва в служителка, до писателя, който бяга във Франция, за да излекува разбитото си сърце. Във филма текат много сюжетни линии, които са много интересни за гледане. А колко много известни актьори се събрани тук! Това остава един от най-романтичните филми за всички времена.