Хората възприемат емоджитата различно. От една страна, те ни помагат да използваме почти всяко едно чувство без много думи. От друга, понякога не схващаме защо човекът отсреща ни е пратил дадено емоджи. Едно е ясно – тези уникални изображения се превърнаха в неразделна част от живота ни.

Ние вярваме, че е-усмивките и останалите символи, изразяващи емоции, играят голяма роля в интернет културата. Затова е хубаво да можем да ги използваме правилно. В следващите редове ще ви представим списък на може би най-противоречивите емоджита, които остават мистерия за мнозина.

1.

Повечето хора си мислят, че това символизира молитва. Всъщност става дума за японския жест, с който се изразява "моля" или "благодаря".

2.

На пръв поглед прилича на целувка, но всъщност е свирукане. За да символизира целувка, до това емоджи трябва да има сърчице.

3.

Това е на пръв поглед най-обикновена панделка, която хората често използват при щастливи събития. Тя обаче е символ на битката с рака на гърдата. 

4.

Това емоджи се използва в случаите, когато искаме да привлечем погледа на отсрещния човек върху написаното по-долу. То обаче символизира и човек, който не се чувства много добре.

5.

Юмрук, обърнат надясно, е символ на респект.

6.

Това не е ряпа, а печен сладък картоф, известен като яки-имо в Япония.

7.

Това емоджи символизира японското ястие камабоко -  вид сушени сурими, преработен продукт от морски дарове. Използва се и като имейл знака @.

8.

Това емоджи води началото си от комиксите, където значи "БАМ!" Koгато го използваме в чата, показваме, че отсрещния човек се е ядосал твърде много или е прекрачил няакакви граници.

9.

Свикнали сме, че това емоджи показва някаква забрана. В английския чат обаче може да символизира и целувка, ако към него прибавам и червено O.

10.

Това емоджи символизира маската Тенгу – демон от японската митология. „Да се превърнеш в Тенгу“ означава, че демонстрираш арогантност и самодоволство. Когато използваме това емоджи, намекваме, че отсрещния човек е станал арогантен.

11.

На пръв поглед изглежда, че това емоджи символизира нещо лошо. Всъщност, е тъкмо обратното. Това е японското огре Намахаге, което гони злите духове.

12.

Абревиатурата NG на емоджито по-горе се интерпретира по най-различни начини (например no girls или no guys – без момичета или без момчета). Всъщност обаче означава no good (не става) – в азиатските страни този израз често се съкращава до две букви.

13.

Това не е тъжно човече - в мангата и анимето по подобен начин се изобразява уморен или спящ човек. 

14.

Гняв? Не, тази емотиконка означава триумф. В Япония показва, че сте горди от нещо, което сте постигнали.

15.

Някой, който се моли? Не. Означава човек, който се извинява (догеза).

Източник: BrightSide