Жена казва, че е живяла цели 4 месеца с грешното куче след объркване във фризьорски салон за животни. Грешката става, когато тя решава да отведе своята немска овчарка (кръстосана с нюфаундландско куче) за бърза подстрижка преди началото на горещите летни месеци.

„Когато се прибрахме вкъщи, тя започна да се държи много странно“, пише жената.

„Физически бе същата, но психически – не. Започна да бъде по-агресивна (ухапа ръката ми, когато ѝ давах хапки, или търсеше вниманието ми), игнорираше хората, които познаваше и с които се бе срещала (това куче се привърза към мен, но игнорираше баща ми, брат ми и съседите ми), промени цялата си рутина със семейството.“

Тя обяснява, че кучето ѝ принципно е изключително привързано към баща ѝ и всеки път, когато е разделено от него, изпитва тревожност. Когато прибират предполагаемата Ема от фризьорския салон, те смятат, че тревожното поведение, което проявява пред семейството, се дължи на факта, че бащата просто не е там, а не защото е откарано в странна къща, пълна с непознати.

„В продължение на 4 месеца се грижех и обичах това куче, което наричах Ема, което изглеждаше досущ като моето, но някак си бе по-различно от Ема, която аз познавах“, казва жената. Накрая от фризьорския салон се обаждат на майка ѝ. „Те поискаха веднага да доведем Ема в салона.“

Оказва се, че друг стопанин се оплакал, че кучето му (Беър) се държи странно и по изключително тревожен начин след последното им посещение на салона.

Накрая кучетата отново са разменени и Ема и Беър се връщат при своите истински стопани.

„Кучето им е досущ като еднояйчен близнак на моето, сякаш са от едно и също кучило“, обяснява дамата. След инцидента собствениците на фризьорския салон поднасят своите извинения и изпращат голяма кутия с подаръци за Ема и нейните стопани.

Източник: IFLScience