Достатъчно е да надникнем във верните кафяви очи и да погалим гъстата козина, за да се почувстваме разбрани и защитени. Кучетата напълно са си заслужили титлата „Най-добър приятел на човека“. Те са другари и душеприказчици, готови винаги да откликнат на настроенията ни. Но има ли действително връзка между избора на кучето и характера на стопанина му?

Влече ни към породата, която отговаря на личността ни

Връзката между кучето и стопанина му несъмнено е специална. Често дори се твърди, че двамата доста си приличат. В цялото клише наистина има нещо вярно.

И ако се замислим, в това има смисъл. Личността на човека определя неговите предпочитания. Това важи не само за търсенето на партньор, а и за избора на четириногия любимец. Човек несъзнателно си избира куче, което най-точно съответства на природата му. Според закона, че подобните неща се привличат.

Покажи ми кучето си...

Който обича да е под светлината на прожекторите, си избира и куче, което притегля всички погледи върху себе си. А който е лоялен,  се чувства привлечен от особено верен четириног. И правилно – в края на краищата той ви придружава в доста етапи от живота и е много важно да сте настроени на една и съща вълна. Разбира се, има много изследвания за връзката между човека и кучето.