Промените, независимо дали са сезонни, сантиментални или свързани с децата или работата, са източник на огромен стрес за тялото и ума. Особено във времена на Ковид, дистанционно обучение и работа от дома. И точно тук на помощ идват етеричните масла. Те бързо ще разсеят напрежението и ще донесат спокойствие и хармония в дома. А и са много модерни в последната година и се използват дори за облекчаване на някои неразположения. Ето 3 идеи за есенна домашна ароматерапия.

Gallery
Бергамот / Снимка: Shutterstock

Бергамот

Ароматът му е идеален, когато навън е мрачно и се задава буря и лошо време. Неговият свеж, плодов и в същото време летен аромат, има успокояващ ефект и прогонва стреса.

Gallery
Лавандула / Снимка: Shutterstock

Лавандула

Ако усетите болки в гърлото или леко неразположение, включете масло от лавандула. Това растение е мощно средство за потискане на кашлицата, има и антисептични свойства, разпръснато от дифузер във въздуха.

Gallery
Канела / Снимка: Shutterstock

Канела

Пикантният й аромат ще ви помогне да освободите ума си от лошите мисли и от натрупания стрес през деня. Освен това канелата дава невероятно усещане за уют, топлина и спокойствие.

Новите родители