Допитване сред 2000 души във Великобритания изясни какви са най-честите причини за лошото настроение, пише medikforum.ru.

В началото на списъка са лошият сън нощем, скандали с партньора и губене на ключовете от дома. Следват ги задръстванията, болестите и мрачни половинки, които искат да лидерстват във връзката. Настроението ни скапват и закъснения за важни срещи, ставането сутрин в студено време от топлото легло и кучешките фекалии по тротоарите, които се случва да настъпим.

Проучването показа, че средностатистическият възрастен англичанин прекарва в лошо настроение близо два часа дневно, като почти половината респонденти са признали, че имат дни, когато лошото им настроение ги държи от момента на събуждането им, докато си легнат. 60% от анкетираните страдат от сезонни разстройства на настроението, предизвикани от лошото време и се оплакват от недостига на слънчева светлина, студения вятър и снега. 

Голяма част от респондентите се съгласяват с твърдението, че когато е слънчево и времето е хубаво, това категорично им помага да повишат настроението си. 20% се чувстват щастливи в стаи с цветни декори и ярко осветление. 

Като цяло допитването показва, че съществуват много неща, които са способни да ни скапят настроението и много от тях са откровено глупави и безпредметни. Но, както знаем, настроението е сложна конструкция, която е изложена на всякакви външни въздействия.

Източник: Новите родители