Будите се посред нощ. Погледът ви се стрелка към смартфона – часът е 4 и 20. Пак ли? Защото по същото време сте се събудили вчера, онзи ден и по онзи ден – всъщност последните две седмици.  Случайно ли е това? Съвсем не! Според традиционната китайска медицина времето, по което се будите през нощта, издава какви проблеми ви измъчват.

23 часа – 1 часа

Ако се будите редовно между 23 и 1 часа, вие сте перфекционисти и сте склонни да се отнасяте критично както към себе си, така и към другите. Това разстройва съня ви. А може би сте се разочаровали в някой приятел? Опитайте се да не съдите толкова строго хората и скоро отново ще успявате да спите непробудно цялата нощ.

1 часа – 3 часа

В този часови интервал черният дроб детоксикира тялото и ако вечерта сте посягали по-често към чашката, много е вероятно точно по това време да се въртите неспокойно в леглото. Освен физиологичната, има и психична причина за събуждането. Таите у себе си някакъв гняв, който не ви дава мира. Постарайте се да разберете причината, за да се успокоите и да си върнете съня.

3 часа – 5 часа

Ако редовно се будите между 3 и 5, значи ви тежи някаква мъка. Тъжни събития като например смъртта на близък или раздялата с любим човек ограбват съня. Най-добре говорете открито за загубата и се опитайте да преработите тъгата, вместо да я потискате.

5 часа – 7 часа

Недоволни сте от живота си и имате чувството, че не ви ценят в работата? Според традиционната китайска медицина тези подсъзнателни мисли може да станат причина да приключите преждевременно нощта. Изпробвайте нов утринен ритуал, който ще ви зареди с енергия и ще увеличи мотивацията ви, за да дадете успешен старт на деня си.