Светът се променя скорострелно в днешно време и с тези промени се появяват нови възможности навсякъде. Експерти предвиждат, че извънземният туризъм ще бъде реалност след само няколко десетилетия, а ще последват и човешки колонии на Луната и на Марс.

Ако все още сте скептични, припомнете си, че повечето технологии в днешно време преди години са били просто идеи в нечия глава на учените.

За да бъде изобретено нещо, преди това трябва да бъде измислено. Това важи и за спорта. За няколко идеи на интересни спортове от бъдещето съобщава bleacherreport.com.

Градско сърфиране

Компанията Venture Xtreme, базирана в Лондон, планира откриването на голям сърф център в сърцето на британската столица, точно на река Темза. Идеята е в съвсем градски условия да има басейн с генерирани вълни за сърфиране и дори истински пясъчен плаж.

Лунен голф

На 6 февруари 1971 г. астронафтът Алън Шепърд замахва със своя голф стик, който успява да скрие на борда на Аполо 14, и според него голф топчетата летели много километри. С нарастващия ентусиазъм на много компании за лунен туризъм редица компании вече замислят бизнес планове как да осъществят практикуването на този спорт на Луната.

Hover Boarding

Този летящ скейтборд набира популярност с филма „Обратно в бъдещето 2", а днес вече се е превърнал в мечтата на всеки сърфист, скейтбордър или сноубордър.

На пазара се предлагат редица ниско-технически версии на тази играчка, а през 2009 г. списание Popular Mechanics дори публикува статия, разглеждаща разработката на редица технологии в сферата на hover boarding.

Безтегловен футбол

Най-популярният спорт на планетата ще има нужда от ъпгрейд, ако ще се играе извън планетарно. Различни групи учени вече упорито работят по подобни проекти, опитвайки се да измислят чисто физически как да преодолеят редицата препятствия при играта на футбол в космоса, където, разбира се, гравитация няма и топката би отлетяла в далечния космос при по-силен ритник...

Източник: Новите родители