Ако търсите перфектният космически тапет за вашия компютър или телефон, или просто искате да станете част от космическата история и да разгледате огромно количество от данни, NASA определено е помислила за вас.

Американската космическа агенция пусна нова мултимедийна търсачка, наречена NASA Image and Video Library. Тя съдържа над 140 000 от най-популярните снимки, илюстрации, видеа и аудио клипове на NASA.

Новият инструмент стъпва на основите на вече нефункциониращия NASA image search tools, но с подобрения, достойни за 21 век. Така например NASA Image and Video Library се нагажда автоматично на по-малките екрани на смартфоните и таблетите, което означава, че можете да я разглеждате и в движение.

Библиотеката показва и новите попълнения към нея под формата на своеобразна Flickr-презентация, където намираме информация за формата, размера на файла, автора и датата на създаване.



Скрийншот на NASA Image and Video Library.

Страниците с отделните файлове пък предоставят възможност за даунлоуд, линк към мултимедията и инструмент за вграждането им в други файлове.


Снимка: NASA/JPL-Caltech/GSFC/JAXA

Съществуват и раздели, показващи най-новите и най-популярни попълнения.

NASA уточнява, че колекцията не е пълна. По-скоро тя включва най-качествените снимки и клипове, които агенцията е предоставяла на широката публика през последните години. И най-хубавото е, че постоянно ще се обновява.

Така че какво чакате? Разгледайте я!